Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg vékony metélt, 40 dkg paradicsom, 4 evõkanál olaj, 1 csokor friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom), 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 tyúkhúsleveskocka, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi kristálycukor, a tésztához 1 evõkanál só, az étel tetejére 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt

Elkészítés:
A tésztát forrásban lévõ sós vízbe teszem, és megfõzöm. Közben a megmosott paradicsomot apróra összevágom. A felforrósított olajon megfonnyasztom a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, majd ráteszem a paradicsomot és a fûszereket. Ráöntök 2 dl vizet, belerakom a húsleveskockát és az összezúzott fokhagymát. Ráhintem a törött borsot, valamint a megmosott és nagyon finomra összevágott bazsalikomot. Fedõ alatt addig fõzöm, amíg a paradicsom egészen pépessé válik, illetve az öntet sûrû, krémszerû lesz. Ezután szitán átnyomom, majd beleforgatom a megfõtt és forró vízzel leöblített tésztát. Sütõben vagy nagy serpenyõben jól összeforrósítom, és közvetlenül tálalás elõtt meghintem a reszelt sajttal.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi gőzmetélt » Zöldborsós metélt » Csirkehússaláta metélttel » Zöldmetélt piros raguval
» Erdész metélt » Bazsalikomos csirkemell » Bazsalikomos saláta » Hamis stiriai metélt
» Bazsalikomos omlett » Metéltropogós » Almás-barackos sült metélt » Almás-diós rakott metélt
» Mákos-répás metélt » Piros sajtos metélt » Bazsalikomos pulyka » Betakart diós metélt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.