Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bazsalikomos pirított csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50dkg csirkemell
2ek. mogyoróolaj
3 gerezd fokhagyma
1ek. frissen reszelt gyömbér
1dl húsleves
1 ek.csapott kanál cukor
1-1ek.szójaszósz,csiliszósz,
friss bazsalikom

Elkészítés:
A csirkehúst felvágjuk vékony csíkokra.A fokhagymát és a gyömbért megtisztítjuk,majd felaprítjuk.A wokot felforrósítjuk,majd beleöntjük az olajat.Amikor forró,beletesszük a gyömbért és a fokhagymát,és megpíritjuk.Hozzáadjuk a csirkehúst,két-három percig pirítjuk állandóan kevergetve,majd ráöntjük a húslevest,a szójaszószt és a chiliszószt.A forrástól számítva gyenge tűzön főzzük meg.A bazsalikom leveleit lecsipkedjük a szárról,de egészben hagyjuk.Óvatosan a húshoz keverjük.

Tanácsok:
Párolt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: Rika1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemell Edit módra » Kapros csirkemell » Csirkemell zöldséggel » Márványsajtos csirkemell
» Gyömbéres csirke körtével » Sárvári csirke » Csirkemáj máshogy » Tűzdelt Csirkemell
» Csirkemell karfiolbundában » Egzotikus csirke » Csirkemelltekercsek » Csirkés tortilla
» Mediterrán rántott csirke » Mézes-narancsos csirke » Paprikás-kukoricás csirke » Sajtos csirkemell gombával


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.