Tutireceptek.hu fejléc

Húsos, rakott padlizsán recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2-3 db padlizsán (mérettől függően)
40 dkg darált hús (amilyet szeretsz)
2 dl olivaolaj
2 fej vöröshagyma
4 g fokhagyma
5 dkg liszt
5 dkg vaj
0,5 l tej
reszelt parmezán
bazsalikom

bors

Elkészítés:
A padlizsánt megmosom, levágom a két végét, felkarikázom. Serpenyőben olivaolajat melegítek és szépen megsütögetem a padlizsánkarikákat. Ha elkészültek egy tűzálló edény aljára halmozom. Ugyanebben a serpenyőben szintén olajon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és a darált húst is hozzádobom és összesütöm, a végén sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem. Ha elkészült a padlizsán tetején szépen elosztom, egyenletesen.
A vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt főzök, és ráöntöm a húsos ragu tetejére.
Az egész rakottast megszórom a sajttal és sütöben szép pirosra sütöm a tetejét. Sokáig nem kell sütni, hiszen a hozzávalók már nem nyersek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Alexx


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres rakott gomba » Galyasági apróhusos leves. » Diétás rakott karalábé » Francia rakott burgonya
» Gombás-húsos tortilla » Rakott édes-káposzta » Csirkehúsos egytál » Rakott fasírt
» Magyaros rakott spagetti » Zöldséges, rakott hús » Húsos lepény » Halfilével rakott krumpli
» Karalábés húsosfazék » Tepsis húsos galuska » Juhtúrós padlizsántekercs » Húsos spárgaragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.