Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Húsos, rakott padlizsán recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
2-3 db padlizsán (mérettől függően)
40 dkg darált hús (amilyet szeretsz)
2 dl olivaolaj
2 fej vöröshagyma
4 g fokhagyma
5 dkg liszt
5 dkg vaj
0,5 l tej
reszelt parmezán
bazsalikom

bors

Elkészítés:
A padlizsánt megmosom, levágom a két végét, felkarikázom. Serpenyőben olivaolajat melegítek és szépen megsütögetem a padlizsánkarikákat. Ha elkészültek egy tűzálló edény aljára halmozom. Ugyanebben a serpenyőben szintén olajon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és a darált húst is hozzádobom és összesütöm, a végén sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem. Ha elkészült a padlizsán tetején szépen elosztom, egyenletesen.
A vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt főzök, és ráöntöm a húsos ragu tetejére.
Az egész rakottast megszórom a sajttal és sütöben szép pirosra sütöm a tetejét. Sokáig nem kell sütni, hiszen a hozzávalók már nem nyersek.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Alexx


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos káposzta » Magyaros rakott tarhonya » Padlizsánkrém: » Húsos zöldbabsaláta
» Rakott krumpli tejszínnel » Rakott hal » Padlizsán sajttal az igazi » Sonkás rakott burgonya
» Kedvenc spenótos rakottas » Rakott tészta (édes) » Húsos zöldségfasírt » Rakott pecsenye
» Tarhonyás rakottas » Kátya féle Padlizsánkrém » Húsos Tészta siccca módra » Szegényes rakott karfiol


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.