Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Betakart diós metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30 dkg vékony metélt, 15 dkg darált dió, 8-10 dkg porcukor, 3 dkg vaj; a tetejére 3 tojásfehérje, 3 evõkanál sárgabaracklekvár, 2 evõkanál porcukor, csipetnyi só

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon sós vízben megfõzöm, leszûröm, leöblítem, majd az olvasztott vajra szedem. Jól összekeverem. Ugyancsak összekeverem a porcukorral és a darált dióval, ezután az egészet beleöntöm egy tûzálló tálba. A tojásfehérjékbõl vert kemény habot tovább verem a porcukorral és a sárgabaracklekvárral, majd a tészta tetejére simítom. Elõmelegített, forró sütõben sárgásbarnára sütöm.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkehússaláta metélttel » Spenótos sajtos metélt » Hamis stiriai metélt » Édes sült metélt II.
» Bangkoki metélt » Habos palacsintametélt » Epres habos metélt hidegen » Tejszínes metélt
» Csirkemájas metélt » Bazsalikomos metélt » Walesi sajtos metélt » Amszterdami húsos metélt
» Gombás sonkás metélt » Bécsi gőzmetélt » Bakonyi metélt » Metéltropogós


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.