Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Majorannás metélt recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg széles metélt, 2 dl tejföl, 2 tojás, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál majoránna, 1 púpozott teáskanál Vegeta, 1 mokkáskanál törött fekete bors, a tésztához 1 evõkanál só, a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, leszûröm, leöblítve lecsöpögtetem, és tálba öntöm. Amíg fõ, a tojássárgákat kikeverem a fûszerekkel és az olajjal, majd hozzákeverem a tejfölt is. A fõtt tésztát átforgatom a tojásos öntettel, végül a tojásfehérjékbõl vert kemény habot óvatosan hozzáadom. Egy kisebb tepsit olajjal kikenek, meghintem a zsemlemorzsával, és a tojásos tésztát belesimítom. A tetejét simára egyengetem, majd az elõmelegített, forró sütõben szép piros kérget sütök a tetejére. Kockákra vágva tálalom.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-diós rakott metélt » Majorannás rakott zöldbab » Rakott diós metélt » Amszterdami húsos metélt
» Hamis stiriai metélt » Májas metélt » Szőlős metélt » Almás sült metélt
» Majorannás burgonyfőzelék » Majonézes cérnametéltsalát » Bakonyi palacsintametélt » Stíriai metélt
» Majoránnás csirkemellfilé » Csirkeragu metélttel » Habos palacsintametélt » Csirkemájas metélt


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.