Tutireceptek.hu fejléc

Böjti káposzta recept

Kategória:
 Főzelékek
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
egy fej vöröshagyma
20 dkg rizs
só, bors, pirospaprika
1-2 gerezd fokhagyma
3 db főtt tojás
káposztalevél
50 dkg savanyú káposzta
1-2 fej alma
egy csokor kapor

Elkészítés:
Egy evőkanál olajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát, pirítsd meg rajta a rizst, fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával és öntsd fel kevés vízzel. Néhány perc alatt párold félkészre a rizst. Hagyd hűlni, majd keverd össze a kis kockára vágott keményre főtt tojással, és ezzel a masszával töltsd meg a káposztaleveleket.
Egy nagy lábos alját béleld ki a savanyú káposztával, ízlés szerint keverj bele kaprot és reszelt almát, majd helyezd rá a tölteléket.
Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a tölteléket. Lefedve, kis lángon főzd puhára.
A végén liszttel elkevert tejföllel habard be.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Böjti paradicsomleves » Amerikai káposzta saláta » Rakott káposzta » Káposztás-virslis kifli
» Káposztával sült karaj » Káposztás nokedli » Céklás káposztasaláta » Kelkáposzta leves gazdagon
» Székelykáposzta másképp » Apró káposzta » Kelkáposzta krémleves » Hajdúkáposzta
» Sültcéklás savanyúkáposzta » Csomboros-lencsés káposzta » Rántott kelkáposztám » Székely káposzta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.