Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás káposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db. füstölt csülök, 1 kg. savanyú káposzta, 20 dkg. kukoricaliszt, 4 nagyobb fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír, 10 dkg. rizs, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, só.

Elkészítés:
A füstölt csülökből kibontjuk a csontot,lefejtjük a bőrt és a húst 1x1 centiméteres kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és a forró zsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük az átmosott, lecsöpögtetett savanyú káposzta felét és összekeverjük, kissé pároljuk, amíg kevés levet enged. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott húst, megszórjuk a rizzsel, és a kukoricaliszttel.Keverés után megszórjuk a piros paprikával és rátesszük a savanyú káposzta másik felét is, amit beborítunk a kisebb darabokra vágott csülökbőrrel is, Most annyi vizet öntünk alá, hogy a káposztát ellepje és lassú tűzön lefedve készre főzzük.

Tanácsok:
Régen kemencében készült, cserépedényben ez a kitűnő ízű étel. Gyakori volt, hogy a csülökhúson hagyták a bőrt is, és azzal kockázták fel a húst. Készítették csülök helyett füstölt szalonnával és főtt sertés tarjával is.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott édes-káposzta » Kukoricás-almás tofu » Gombás rakott káposzta » Káposztás kacsa
» Kukoricás virslisaláta » Hamis töltött káposzta. » Kukoricás babsaláta » Édes-savanyú káposzta
» Kukoricás csirkeragu » Kelkáposzta saláta » Kelkáposztás csirke » Brokkolis kukoricás tészta
» Sajtos kukoricás lepény » Székelykáposzta light » Apatini káposztás harcsa » Kaposzta salata


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.