Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kukoricás káposzta recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 db. füstölt csülök, 1 kg. savanyú káposzta, 20 dkg. kukoricaliszt, 4 nagyobb fej vöröshagyma,2 evőkanál sertészsír, 10 dkg. rizs, 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika, só.

Elkészítés:
A füstölt csülökből kibontjuk a csontot,lefejtjük a bőrt és a húst 1x1 centiméteres kockákra vágjuk. A megtisztított vöröshagymát apróra vágjuk és a forró zsíron üvegesre pároljuk, majd rátesszük az átmosott, lecsöpögtetett savanyú káposzta felét és összekeverjük, kissé pároljuk, amíg kevés levet enged. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott húst, megszórjuk a rizzsel, és a kukoricaliszttel.Keverés után megszórjuk a piros paprikával és rátesszük a savanyú káposzta másik felét is, amit beborítunk a kisebb darabokra vágott csülökbőrrel is, Most annyi vizet öntünk alá, hogy a káposztát ellepje és lassú tűzön lefedve készre főzzük.

Tanácsok:
Régen kemencében készült, cserépedényben ez a kitűnő ízű étel. Gyakori volt, hogy a csülökhúson hagyták a bőrt is, és azzal kockázták fel a húst. Készítették csülök helyett füstölt szalonnával és főtt sertés tarjával is.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nagyikám káposztás húsa » Savanyú káposzta leves » Székelykáposzta diétásan » Kukoricás tavaszi saláta
» Kelkáposzta leves » Galyasági káposztás hús » Kukoricás máj » Káposztás tarja
» Káposztás parasztsaláta » Legényfogó káposztaleves » Kukoricás-sonkás muffin » Lerakott káposzta
» Székenykáposzta » Káposztasaláta majonézzel » Savanyú káposzta lencsével » Káposztás pogácsa1


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.