Tutireceptek.hu fejléc

Párolt savanyúkáposzta. recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
3 diónyi zsír
6 ek cukor
1 csipet só
4 dl víz
1 kg savanyúkáposzta

Elkészítés:
1,.a káposztát kevés vízben 1-szer kimosom és jól kinyomkodom belőle a vizet.
2,.a zsírt egy lábasban felolvasztom,
3,.beleteszem a cukrot, és aranybarnára karamellizálom.
4,.ráteszem a kinyomkodott káposztát,a csipet sót, a 4dl vizet és összeforgatom.
5,.kb 35 percig fedő alatt párolom, majd utána fedő nélkül gyakran megkeverve addig párolom míg az ősszes vizet el nem forrja. Mire elforrja a vizet addigra pont megpuhul, és enyhén aranybarna szinezetet kap a káposzta.

Tanácsok:
Ha kevésnek találod a 4 dl vizet nyugodtan pótolhatod 1-2 dl-el, mert utána ugyis elforralod a végén.Nagyon finom lessz a végeredmény,tálalhatod bármilyen natúr sültekhez, vagy rántotthúshoz, vagy akár disznótoros mellé is.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: van kcal
Szénhidráttartalom: van gramm
Zsírtartalom: van gramm

A receptet beküldte: erika1012


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt rizs zöldségekkel » Párolt vadkacsa » Tejfölben párolt tojás » Sörben párolt csirkemell
» Kapros párolt zöldborsó » Almás párolt lilakáposzta » Update 1 Párolt alma » Gyümölcsös párolt káposzta
» Párolt csirkemell » Párolt vegyes zöldség » Párolt körte vörös rizzsel » Sörben párolt csülök
» Joghurtos párolt csirke » Tejfölös párolt hagyma » Párolt káposzta finoman » Libamell párolt szilvával


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.