Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Párolt savanyúkáposzta. recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
3 diónyi zsír
6 ek cukor
1 csipet só
4 dl víz
1 kg savanyúkáposzta

Elkészítés:
1,.a káposztát kevés vízben 1-szer kimosom és jól kinyomkodom belőle a vizet.
2,.a zsírt egy lábasban felolvasztom,
3,.beleteszem a cukrot, és aranybarnára karamellizálom.
4,.ráteszem a kinyomkodott káposztát,a csipet sót, a 4dl vizet és összeforgatom.
5,.kb 35 percig fedő alatt párolom, majd utána fedő nélkül gyakran megkeverve addig párolom míg az ősszes vizet el nem forrja. Mire elforrja a vizet addigra pont megpuhul, és enyhén aranybarna szinezetet kap a káposzta.

Tanácsok:
Ha kevésnek találod a 4 dl vizet nyugodtan pótolhatod 1-2 dl-el, mert utána ugyis elforralod a végén.Nagyon finom lessz a végeredmény,tálalhatod bármilyen natúr sültekhez, vagy rántotthúshoz, vagy akár disznótoros mellé is.

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: van kcal
Szénhidráttartalom: van gramm
Zsírtartalom: van gramm

A receptet beküldte: erika1012


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben párolt csirkemell » Párolt mézes almás » Joghurtos párolt halfilé » Párolt tőkehal spenótágyon
» Tejfölös párolt hagyma » Borban párolt csirke » Rozspelyhes párolt paprika » Párolt káposzta gombával
» Párolt zőldség » Párolt rizs zöldségekkel » Párolt ördöghal » Joghurtos párolt csirke
» Párolt lilakáposzta » Párolt tengeri hal. » Tejben párolt hal » Párolt patisszon


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.