Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nyári töltött káposzta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fejes káposzta (kb. 1,5 kg),
2 csomag kapor,
6 db zöldpaprika (30 dkg),
fél kg darált sertéslapocka,
10 dkg barna rizs,
1 kis fej vöröshagyma.

Elkészítés:
Az étel elkészítése előtt a fejes káposztát a kovászolt uborkához hasonlóan készítjük elő, vagyis a szeletekre vágott nyers káposztát egy nagy dunsztosüvegbe egymásra rétegezzük, a közepébe téve egy csomag kapor zöldet, majd a tetejére is egy csomag kaprot helyezünk. Ráteszünk egy szelet pirított barna kenyeret, és leöntjük langyos sós vízzel úgy, hogy a folyadék a kenyeret is ellepje.
Napon maximum két nap alatt elkészül a kovászolt káposzta.
Az elkészített kovászolt káposzta felére helyezzük a darált hús, a főtt rizs és az apróra vágott, dinsztelt vöröshagyma keverékével megtöltött zöldpaprikákat, amelyeket káposztával befedünk.
Megfőzzük, és mokkáskanálnyi margarinba kb. mokkáskanálnyi lisztet és egy fél csomag apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát keverünk. A káposztából kiszedjük a töltött paprikát, és berántjuk, majd visszahelyezzük a paprikákat. Tálaláskor ízlés szerint egy kis tejföllel ízesíthető.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztás pogácsa 1. » Káposzta saláta egyszerűen » Rakott savanyú káposzta » Töltött krumpli zsemlyével
» Banánnal töltött jércemell » Savanyú rakott káposzta » Húsvéti töltött burgonya » Túróval töltött körte
» Húsvéti töltött pulykamell » Nyers káposztasaláta » Amerikai töltött csirke » Libamájjal töltött gomba
» Nagyikám káposztás húsa » Nyári gyümölcsfészek » Hurka káposztával » Savanyú káposzta krémleves


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.