Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Nyári töltött káposzta recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 fejes káposzta (kb. 1,5 kg),
2 csomag kapor,
6 db zöldpaprika (30 dkg),
fél kg darált sertéslapocka,
10 dkg barna rizs,
1 kis fej vöröshagyma.

Elkészítés:
Az étel elkészítése előtt a fejes káposztát a kovászolt uborkához hasonlóan készítjük elő, vagyis a szeletekre vágott nyers káposztát egy nagy dunsztosüvegbe egymásra rétegezzük, a közepébe téve egy csomag kapor zöldet, majd a tetejére is egy csomag kaprot helyezünk. Ráteszünk egy szelet pirított barna kenyeret, és leöntjük langyos sós vízzel úgy, hogy a folyadék a kenyeret is ellepje.
Napon maximum két nap alatt elkészül a kovászolt káposzta.
Az elkészített kovászolt káposzta felére helyezzük a darált hús, a főtt rizs és az apróra vágott, dinsztelt vöröshagyma keverékével megtöltött zöldpaprikákat, amelyeket káposztával befedünk.
Megfőzzük, és mokkáskanálnyi margarinba kb. mokkáskanálnyi lisztet és egy fél csomag apróra vágott kaprot, késhegynyi pirospaprikát keverünk. A káposztából kiszedjük a töltött paprikát, és berántjuk, majd visszahelyezzük a paprikákat. Tálaláskor ízlés szerint egy kis tejföllel ízesíthető.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött-rántott paprika » Kukoricás káposzta » Párolt káposzta gombával » Juhtúrós töltött burgonya
» Töltött májas tojások » Töltött makréla » Túróval töltött sült alma » Húsos káposztás palacsinta
» Káposztás pogácsa-finom » Májjal töltött tojás » Töltött cukkini sajttal » Töltött tojás Emyke módra
» Otthoni nyári saláta » Tojással töltött zsemle » Kolozsvári rakott káposzta » Savanyúkáposzta leves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.