Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Böllérmáj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(személyektől függő mennyiségben)
hagyma
zsír, vagy olaj
sertésmáj
sertésvelő

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A májat megtisztítod, kb. fél centi vastag, 4-5 centi hosszú csíkokra vágod. A velőről lehúzod a hártyát, közepes kockákra vágod.
A hagymát fél karikára vagy kockára felaprítod.
A hagymát bő zsíron megfonnyasztod, majd hozzáadod a májat, és erős tűzön addig pirítod, amíg minden darab színt vált. Utána lehúzod a tűzről, pirospaprikával megszórod. A velőt külön megsütöd forró zsíron, megborsozod, sózod, és a kész májhoz kevered óvatosan.
Főtt vagy petrezselymes krumpli való hozzá, és leginkább a csalamádé vagy uborka passzol hozzá.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis rántott pulylamell » Carajaca - Spanyol máj » Sörben főtt gombás csirke » Bácskai csirkemáj
» Májas húsgolyó » Csirekemellfilé sonkában » Zöldborsós sertéstokány » Tejszínes hús
» Csirkemájas csirkeszárny » Kacsamáj lilakáposzta ágyon » Cipóban sült csülök variációk » Finom csirkefalatok
» Májpörkölt » Almás-mozzarellás csirkemell » Pikáns csirkecomb. » Gazdag pulykamell


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.