Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csikós tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60-80 dkg sertéslapocka
2 vöröshagyma
1 ek pirospaprika
1 konzervparadicsom (kicsi)
1 gerezd fokhagyma
4-5 zöldpaprika
2 dl tejföl
1 ek finomra vágott petrezselyem
só, olaj

Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és pár percig pirítjuk. Belekeverjük a pirospaprikát és a szétnyomott fokhagymát, sózzuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 2 dl vizet. Fedő alatt pároljuk.
Ha a hús puhulni kezd, belekeverjük a finom metéltre vágott zöldpaprikát, a tejfölt és a petrezselymet.

Tanácsok:
Burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: kiki32


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hentestokány » Gombás tokány » Hétvezér tokány » Marhatokány burgundi módra
» Gyümölcsös Csirketokány » Erdélyi tárkonyos tokány » Majorannás marhatokány » Hentes tokány
» Virslis hentestokány » Zalai erdésztokány » Hagymás-borsos tokány » Tejszínes csirketokány
» Csíkos csavart rúd » Csíkos Albert » Csíkos csokis süti dióban » Kakukkfüves sertéstokány


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.