Tutireceptek.hu fejléc

Borban párolt csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb
2 evőkanál olaj
2 zöld húsú kaliforniai paprika
4 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoranna
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint sóés őrölt bors

Elkészítés:
A megmosott, leszárított húst sóval, és őrölt borssal bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk.
Közben a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk.
A fokhagymát megtisztítjuk,vékony szeletekre vágjuk.
A petrezselymet megmossuk és konyhai ollóval apróra metéljük.
Az olajat nagy serpenyőbe öntsük, felforrósítjuk, beletesszük a csirkecombokat, és minden oldalról szép pirosra sütjük.Kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékban kicsit megpirítjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, visszatesszük a húst. Megszórjuk a fokhagymával, majorannával, és a petrezselyem felével. Felöntjük a borral, és lefedve, kb. 1 óra alatt a húst punára pároljuk.
Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és a csirkét forrón, sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Tanácsok:
Diétázóknak párolt zöldséggel kínáljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: 50csillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-fokhagymás csirke » Csirkés rakott tészta » Sült csirke colával » Burgonyás-tepsis csirke
» Csirkegöngyöleg » Magos csirkemellsaláta » Almás-tejszínes csirkemell » Bundázott csirkefalatok
» Csirkehúsos vitaminsaláta » Göngyölt csirke póréval » Római csirke » Sonkás csirkeszelet
» Pikáns csirkeszárnyak » Falusi csirke birsalmával » Marokkói csirke » Kínai tésztás csirke


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.