Tutireceptek.hu fejléc

Borban párolt csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 csirkecomb
2 evőkanál olaj
2 zöld húsú kaliforniai paprika
4 paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 mokkáskanál szárított majoranna
2 dl száraz fehérbor
ízlés szerint sóés őrölt bors

Elkészítés:
A megmosott, leszárított húst sóval, és őrölt borssal bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk.
Közben a paprikát megmossuk, kicsumázzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk.
A fokhagymát megtisztítjuk,vékony szeletekre vágjuk.
A petrezselymet megmossuk és konyhai ollóval apróra metéljük.
Az olajat nagy serpenyőbe öntsük, felforrósítjuk, beletesszük a csirkecombokat, és minden oldalról szép pirosra sütjük.Kiszedjük.
A visszamaradt zsiradékban kicsit megpirítjuk a paprikát, hozzáadjuk a paradicsomot, visszatesszük a húst. Megszórjuk a fokhagymával, majorannával, és a petrezselyem felével. Felöntjük a borral, és lefedve, kb. 1 óra alatt a húst punára pároljuk.
Megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és a csirkét forrón, sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Tanácsok:
Diétázóknak párolt zöldséggel kínáljuk.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: 50csillag


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» "lábatlan csirke" » Padlizsános rakott csirke » Velővel töltött csirke » Pikáns csirkemell
» Ördögi csirke » 5 fűszeres keleti csirke » Juhtúrós csirkemell » Húsvéti rakott csirkemell
» Titokban sült csirkecombok » Lecsós csirkemáj2 » Citromos-tejfölös csirke » Csirke joghurtban sütve
» Sárgarépás csirkeszárny » Rakott csirke sütve » Kijevi csirkemell » Tojás csirkék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.