Tutireceptek.hu fejléc

Párolt vadkacsa recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 vadkacsa
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg vegyes zöldség
1 vöröshagyma
2 dl vörösbor
8 dkg zsír
2 dl tejföl
1 mokkáskanál mustár
1 babérlevél
1 ek cukor
1 citrom

bors
1 ek liszt

Elkészítés:
A lenyúzott kacsát kiáztatjuk, megszárítjuk, megsózzuk, és szalonnacsíkokkal megtűzdeljük. A karikára vágott vegyes zöldséget és hagymát a fele zsírban – tepsiben – megpirítjuk, hozzáadjuk a citromhéjat és a babérlevelet, rárakjuk a kacsát és a megforrósított zsírral leöntjük. Egy kevés vizet és vörösbort is öntünk alá, és gyakori öntözgetés közben puhára – de pirosra – sütjük. Ha a hús teljesen megpuhult, deszkára szedjük. A zöldséget levével együtt áttörjük, hozzátesszük a megpirított cukrot, meghintjük liszttel, elkeverjük és egy kevés vízzel feleresztjük. Tejföllel, mustárral, citromlével ízesítjük. A kacsát fölszeleteljük, belerakjuk a mártásba és felforraljuk. A húst tálra tesszük, néhány kanálka mártást öntünk alá, és burgonyafánkkal vagy krokettel tálaljuk. A többi mártást külön csészében adjuk hozzá.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös párolt káposzta » Párolt körte vörös rizzsel » Joghurtos párolt halfilé » Párolt zellerkrém
» Párolt gomba » Párolt mángold » Zelleres párolt pulykamell » Párolt zőldség
» Tejfölben párolt tojás » Párolt zöldségtál » Sajtkrémes vadkacsamell » Párolt ördöghal
» Párolt tőkehal spenótágyon » Gombás vadkacsaragu » Mustban párolt rostélyos » Pároltkáposzta máskép


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.