Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-gombás palacsinta recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
4 vékony, sós palacsinta, 1 kávéskanál vaj, 4 szál petrezselyem
A töltelékhez
25 dkg gomba, 17,5 dkg bor nélküli, fott csirkehús, 2-2 evokanál vaj, liszt és száraz fehérbor, 2,5 dl csirkehúsleves (leveskockából), só
A szószhoz
2,5 dkg mandulaforgács, 2 evokanál vaj, 1 kávéskanál citromlé

Elkészítés:
A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. A húst ledaráljuk. A vajat lábasban megolvasztjuk, liszttel megszórjuk, és világosra pirítjuk. Apránként felöntjük a levessel, csomómentesre keverjük, és kislángon összeforraljuk. Beleöntjük a bort, hozzáadjuk a húst, a gombát, és sóval ízesítjük. Minden palacsintába 2 evokanál tölteléket teszünk, feltekerjük, és tuzálló tálra tesszük. Alufóliával lefedjük, és forró sütoben átsütjük. A szószhoz a mandulát a vajban aranyszínure pirítjuk, a citromlével meglocsoljuk, és a kész palacsinták tetejére szórjuk. Tálaláskor petrezselyemmel megszórjuk.


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás palacsinta. » Görög palacsinta » Palacsinta light » Piroska palacsinta
» Karamellkrémes palacsinta » "Fekete" palacsinta » Ananászos palacsintatorta » Őszibarackos palacsinta
» Rántott palacsinta 2 » Csokis rakott palacsinta » Svéd barackos palacsinta » Tejmentes palacsintatorta
» Mandulás-epres palacsinta » Román palacsinta » Bugaci húsos palacsinta » Almás zabpalacsinta


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.