Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rizses-gombás sült csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 csirkemell.
12 dkg liszt,
1 kk só,
1/2 kk fehérbors,
3 ek olaj,
25 dkg nyers rizs,
1 hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
12 dkg gomba,
2 csirkeleveskocka,
5 dl forró víz,
petrezselyemlevél

Elkészítés:
A hagymát vágja finomra, a fokhagymát törje át, a gombát szeletelje. Keverje össze a lisztet, sót és borsot, forgassa bele a csirkét. Serpenyőben hevítse az olajat, süsse rajta a csirkét aranybarnára. A rizst tegye száraz tepsibe, egyengesse el, tegye rá a hagymát a fokhagymával, arra a gombát. A leveskockákat oldja fel forró vízben, öntse a tepsibe. Tegye a csirkét a tetejére, fedje le. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süsse kb. 1 órát, míg a hús és rizs megpuhul. Hintse meg aprított petrezselyemlevéllel.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemelles finomság » Csirke francia módra » Szegfűszeges csirkemell » Csirkemell almával
» Kentucky csirkeszárny » Sült csirkemáj » Tejszínes csirkemellfilé » Csirke indiai módon
» Csirkemájas csirkeszárny » Csirkeropogós » Csirkemáj baconban » Sörösdobozon sült csirke
» Tejszínes csirkehús » Provence-i csirketál » Bolgár zöldbabos csirke » Csirkevacsora


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.