Tutireceptek.hu fejléc

Borsodó nálunk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 egész tojás
40 dkg cukor
7,5 dl fehérbor
3 dl víz
1 teáskanál liszt
1 citrom leve és reszelt héja
30 dkg háztartási keksz

Elkészítés:
Az egészben hagyott kekszeket vagy egy nagyobb üvegedénybe, vagy több kisebb pl. kompótos tálkákba rakom.

A tojásokat beleütöm egy magas, legalább 4-5 literes fazékba, beleszórom a cukrot, a pici lisztet, hagyományos habverővel simára keverem.
Hozzáadom a vizet és a bort, jól megkeverem
Ha édes a bor, akkor lehet, hogy kevesebb cukor is elég.
Alágyújtok a fazéknak, és folyamatosan kevergetem a habverővel az elegyet, míg jól átforrósodik a sodó és kezd sűrűsödni. A keverést nem szabad abbahagyni. Akkor jó, amikor szinte a fazék aljáig az egész folyadékból hab lesz.
A legvégén teszem bele a citrom levét és a reszelt héját.
Még forrón ráöntöm a kekszre.
Télen jó hideg kamrában másnapra lehűl, a kekszek megpuhulnak.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borsodó- cukorbetegeknek » Borsodó » Aranygaluska borsodóval » Töltött káposzta -nálunk
» Milanói-nálunk » Mákvirág (nálunk kakós) » Lúdlábtorta (Kata-féle) » Kevert almás
» 7 perces süti 2. » Tulumba ( török édesség) » Nyári gyümölcsfészek » Lagzis barack aprósütemény
» Mákos golyók » Mazsolás cifra kalács » Kókuszos kölespuding » Gyümölcsös pudingcsiga


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.