Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Borsodó nálunk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
10 egész tojás
40 dkg cukor
7,5 dl fehérbor
3 dl víz
1 teáskanál liszt
1 citrom leve és reszelt héja
30 dkg háztartási keksz

Elkészítés:
Az egészben hagyott kekszeket vagy egy nagyobb üvegedénybe, vagy több kisebb pl. kompótos tálkákba rakom.

A tojásokat beleütöm egy magas, legalább 4-5 literes fazékba, beleszórom a cukrot, a pici lisztet, hagyományos habverővel simára keverem.
Hozzáadom a vizet és a bort, jól megkeverem
Ha édes a bor, akkor lehet, hogy kevesebb cukor is elég.
Alágyújtok a fazéknak, és folyamatosan kevergetem a habverővel az elegyet, míg jól átforrósodik a sodó és kezd sűrűsödni. A keverést nem szabad abbahagyni. Akkor jó, amikor szinte a fazék aljáig az egész folyadékból hab lesz.
A legvégén teszem bele a citrom levét és a reszelt héját.
Még forrón ráöntöm a kekszre.
Télen jó hideg kamrában másnapra lehűl, a kekszek megpuhulnak.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Aranygaluska borsodóval » Borsodó- cukorbetegeknek » Borsodó » Milanói-nálunk
» Mákvirág (nálunk kakós) » Töltött káposzta -nálunk » Almás-meggyes bögrés » Citromtorta..
» Diós-mazsolás süti » Gyors délutáni desszert » Epertorta Emyke módra » Fincsi muffin
» Kávés krémes » Csokis di­é­tás bög­resüti » Csokis-diós fonott kalács » Vaníliás, kókuszos tekercs


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.