Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Brokkolis párizsi kosárka, tükörtojással Update1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
1 fej friss, vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli
fejenként 2-3 tojás
2-3 vastagabb szelet párizsi (valahol az utasellátós és a bányász szendvics között félúton)
2-3 evőkanál olívaolaj
1 csapott evőkanál tengeri só

Elkészítés:
Tetszetős kis finomság. A brokkolit megtisztítjuk, kis rózsákra bontjuk. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor lobog, beledobjuk. A zöldséget mindössze 4-5 percig főzzük, majd - a vizet leszűrve róla - hűlni hagyjuk.
A párizsi szeleteket felforrósított olíva olajra dobjuk, persze nem túl messziről. A jó minőségű felvágott tudja a dolgát, és kis kosár formájúra kuporodik össze. Tányérra szedjük a kosárkákat, és a maradék olajra tojásokat ütünk, majd egészben, mindkét oldalukat ropogósra sütjük. (Egy gondolatnyi sóval érdemes őket ízesíteni.)
Tálaláskor a kis kosarakba 1-1 brokkoli rózsa kerül, végül a kosárka tetejét tükörtojással fedjük be.

Tanácsok:
Javasolt ital: száraz rose bor, vagy édesítőszerrel készült limonádé.


A receptet beküldte: Manon


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott virsli (Update1) » Brokkolis zöldbablevesem » Párizsi szelet » Brokkolis haltekercsek
» Túrógombóc (update1) » Update1 mákos süti » Kávés madártej (Update1) » Brokkolis virsli
» Brokkolis pulykamell » Párizsi krém » Padlizsán párizsi bundában » Brokkolis krumplifelfújt
» Kosárka » Sajtos, brokkolis tészta » Göngyölt párizsi » Párizsis tészta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.