Tutireceptek.hu fejléc

Bundázott sárgabarack bortésztában recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók

9-12 db érett de kemény húsú sárgabarack
200 g liszt
2 egész tojás
2 dl fehérbor
1 tojássárgája

olaj
ahány fél barack annyi szem rumos meggy v. meggy,
fahéjas porcukor

Elkészítés:
Elkészítés

A barackot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, félbevágjuk, kiemeljük a magját. A lisztet eldolgozzuk a tojásokkal, egy csipet sóval, apránként hozzáadjuk a bort és simára keverjük. A barackokat belemártogatjuk a tésztába, majd forró, bő olajban pirosra sütjük, itatóspapírra kiszedjük, melegen tartjuk. Egy üveg v. porcelántálon a barackokat magházukkal felfelé fordítjuk, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és azonnal tálaljuk.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackos-gombóc » B1 vitamin sárgabarackkal » Sárgabarack krémleves » Banános sárgabarack dzsem
» Sárgabarackos sertéskaraj » Sárgabarackturmix » Sárgabaracklekvár » Mákos sárgabaracktorta
» Borított sárgabaracktorta » Sárgabarackleves » Bundázott sült hagyma » Sárgabarackos bögrés süti
» Sárgabarack ivólé » Sárgabarackos saját » Sárgabarack puding » Sárgabarackos sütemény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.