Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bundázott sült hagyma recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg egyforma méretű vöröshagyma,
a bundához: 2 tojás,
1/2 dl tej,
3 evőkanál liszt,
4 evőkanál zsemlemorzsa,
1 teáskanál ételízesítő,
1-1 késhegynyi őrölt szerecsendió,
csípős pirospaprika,
törött bors,
a sütéshez olaj.

Elkészítés:
Előkészítése: a hagymát meghámozom, megmosom és leszárítom. A tojást a tejjel habosra felverem, és a fűszerekkel ízesítem.

Elkészítése: felforrósítok három ujjnyi olajat. A hagymát lisztben megmártom, az ízesített tojásba forgatom, és zsemlemorzsában meghempergetem. A forró olajban csak néhány percig sütöm, hogy a hagyma belül ropogós maradjon. A felesleges olajat papírtörlővel leitatom, és forrón tálalom. Tartármártással és tetszés szerinti körettel kínálom.


A receptet beküldte: RLindi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymagombóc » Lilahagyma lekvár » Fokhagymaszósz » Fokhagymás, tepsis csülök
» Karfiol-póréhagyma püré » Mentás hagymaleves » Hagymás csirkecomb » Fokhagymakrémleves másként
» Fokhagymás-mustáros tarja » Sonkás-hagymás szelet » Fokhagymás sertésszelet » Újhagymakrémleves
» Túrós medvehagymás krém » Hagymaleves náthára! » Hagymás saláta » Hagymás mozzarellás tészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.