Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sárgabarackos-gombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg krumpli
25 dkg liszt
1 EK olaj
pici só
30 dkg sárgabarack
fahéj
10 dkg cukor

20 dkg zsemlemorzsa
kevés olaj a piritáshoz

Elkészítés:
A krumplit meg hámozzuk, és nagyobb kockára vágjuk kevés sót teszünk rá.Majd megfőzzük puhára leszürjük, és azonnak forrón áttörjük, majd a lisztet és az olajat is hozzáadjuk, és jó puha tésztát gyurunk belőle. Vastag nudlit készitünk és mindig 1 cm vastag darabot levágunk, el lapitjuk a kezünkbe és egy félbaracot beleteszünk egy mokkáskanál fahéjas cukorral meg szorjuk, majd gomboccá formáljuk.

Forró vízben kifőzzük. Meghempergetjük a piritott morzsában.

Tanácsok:
Ha valaki nem birja a morzsát darált fahéjas dióba is meg hempergetheti.

Szilvával vagy meggyel is, télen aszalt gyümölcsökkel is tölthetjük.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott mákos tészta » Spenótos, tejszínes spagetti » Karfiolos tészta egyszerüen » Húsos tészta konzervből
» Hagymás fonatok » "Kapucnika" » Hasé » Tarkedli
» Baconos zöldborsós tészta » Olcsó tésztasaláta » Spenótos sajtos tészta » Paradicsomos gnocchi sütőben
» Albán sajtos lepény » Csőtészta római módra II. » Husos lazania » Pupusas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.