Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyán sült fasírt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
75 dkg héjában főtt burgonya
30 dkg darált sertéshús
2 fej vöröshagyma
2 tojás
3 dl tejföl
reszelt sajt
4 evőkanál olaj
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, bors

Elkészítés:
Egy közepes tepsit kiolajozunk, megszórjuk zsemlemorzsával. A meghámozott és karikára vágott főtt burgonya felét elterítjük a tepsiben. Megsózzuk, az egyik fej hagymát karikákra vágva elosztjuk rajta. A tojásokat a tejföllel habosra felverjük, megsózzuk. A krumplit és a hagymát meglocsoljuk a tojásos tejföllel, majd a második réteg krumplit és hagymát tesszük tepsibe. A darált húst összekeverjük az összes fűszerrel, hozzáadjuk a fokhagymát és a megmaradt tojásos tejfölt. A húsos masszát rákenjük a hagymás burgonyaréteg tetejére, és befedve, előmelegített sütőben 25-30 percig pároljuk, majd a tetejét leszedve szép piros-ropogósra sütjük. A reszelt sajtot a végén szórjuk rá, mielőtt kivennénk a sütőből.

Tanácsok:
A rakott krumpli és a fasírozott ötvözete. Természtetesen mindenki úgy ízesíti a fasírozott masszát, ahogy szereti, ill. ahogy szokta készíteni.


A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkefasírt » Paprikás fasírt » Diós fasírt. » Sajtos burgonyafasírt
» Olasz fasírt » Cukkinifasírt » Vöröslencse fasírt (vegan) » Céklás fasírt
» Tejszínes pulyka fasírt » Fasírt Marcipanbaba módra » Tepsis fasírtgolyók » Fasírt lencséből
» Petrezselymes hamis fasírt » Sárgarépás fasírt » Különleges fasírtok » Gombás-Husos Fasirt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.