Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cukkinis fasírt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
darált hús
cukkini
egész tojás

bors
fokhagyma
reszelhető sajt
prézli
zsiradék a kisütéshez

Elkészítés:
A cukkinit nagyobb lyukú lereszeljük, (kb. akkor térfogatú legyen a lereszelt cukkini, mint amekkora térfogatú a darált hús ), reszelünk hozzá egy kis sajtot is, és a darált húshoz adjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy egész nyers tojást és zúzott fokhagymát. Jól összedolgozzuk, kis pogácsákat formálunk, meghengergetjük prézliben, és forró zsiradékban kisüstjük őket. A kisült fasírtokról itassuk le a zsírt.
Ha másképpen szoktuk ízesíteni a fasírtot, akkor maradjunk a megszokott ízeknél. A reszelt cukkini és a sajt csak a kenyeret (zsömlét) helyettesíti az ételben.
Az így elkészített fasírt sokkal inkább megfelel az ételtársításra figyelő étkezésnek (90 naposnak), mint a kenyeres.

Tanácsok:
Lehetőleg gyorsan dolgozzunk, ne hagyjuk állni a keveréket sütés előtt. A sütésnél is figyeljünk, ügyesen bánjunk a húspogácsákkal, mert egy kicsit könnyebben szétesnek, mit a kenyeres változat esetében. Ha már érettebb a cukkini, akkor szedjük ki a magját, de ha még gyönge, akkor sem hámozni sem magozni nem kell.


A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szaftos fasirt » Petrezselymes hamis fasírt » Húsos, gombás fasirt » Cukkinis tócsni
» Cukkínis tekercs » Gombás-cukkinis fasírt » Lencsefasírt » Padlizsánfasírt zabpelyhes
» Cukkinis főzelék » Sajtos gombafasírt » Zöldséges zabpehelyfasírt » Egyszerű cukkinis tészta
» Gombás-cukkinis rizottó » Köles fasirt » Fasírt Marcipanbaba módra » Baconba sült fasirt töltve


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.