Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás-sajtos csíkok recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 tojás
1 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
20 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg margarin
30 dkg liszt

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgát, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős csirkemell csíkok » Burgonyás-sajtos rúd » Csírke csikok finoman » Könnyű csirkemellcsíkok
» Kokusz csikok » Rokfortos csirkecsíkok » Bakonyi sertéscsíkok » Fokhagymás csirkecsíkok
» Húsi csíkok zöldséggel. » Morzsás lazaccsíkok » Édes-savanyú sertéscsíkok » Zöldborsós csirkecsíkok
» Chilis csirkemell csíkok » Mustáros csirkemellcsíkok » Tejfölös pulykacsíkok » Húscsíkok magos bundában


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.