Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyás-sajtos csíkok recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1 tojás
1 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
20 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg margarin
30 dkg liszt

Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgát, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.


A receptet beküldte: Katalin1962


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bakonyi sertéscsíkok » Fokhagymás csirkecsíkok » Húsi csíkok zöldséggel. » Könnyű csirkemellcsíkok
» Karajcsíkok fügés raguval » Ropogós csirkemellcsíkok » Zöldborsós csirkecsíkok » Csípős csirkemell csíkok
» Húscsíkok magos bundában » Kokusz csikok » Pirított chilis húscsíkok » Wokban sült sertéscsíkok
» Chilis csirkemell csíkok » Kókuszos csirkemellcsíkok » Burgonyás-sajtos rúd » Vegyes húscsíkok


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.