Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mustáros csirkemellcsíkok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 före:
kb.40 dkg csirkemellfilé csíkok(kb.1.5 cm vastag és 7-8 cm hosszú-de ki hogy szereti)
2 evökanál Globus mustár vagy Estragon mustár
2 evökanál feketebors,örölve
1 evökanál Delikát vagy Vegeta füszer
más füszerek,ízlés szerint:majoranna,oregáno,bazsalikom szárítva(ezek nélkül is jó)
3 dl napraforgóolaj
egy serepnyö
egy üvegtálka vagy porcelántál

Elkészítés:
Az üvegtálkába beletesszük a felvágott csirkemellfilécsíkokat.
Megszórjuk a feketeborssal,Delikáttal és esetleg más szárított füszerrel.
Rátesszük a Globus mustárt és alaposan összekeverjük,hogy mindenhol legyen füszer is,mustár is.
Alufóliával befedjük a tálat.
Állni betesszük a hütöbe,minimum egy órára,de legjobb egy éjszakára.
A serpenyöbe beletesszük az olajat.
Egy dobozba zsemlemorzsát teszünk.
Minden egyes húscsíkot belehempergetünk külön-külön a zsemlemorzsába és egy lapos tálcára sorba kiszedjük az egészet.
Felforrósítjuk az olajat és a húscsíkokat kisütjük ropogósra.
Ügyeljünk,hogy az olaj ne hevüljön túl,mert fekete és keserü lesz az egész.
Egyszerre csak annyi hús legyen a serpenyöbe,hogy ne érjenek szorosan össze,mert lepereg a panír.
Akkor szedjük ki,ha kissé már barna,de semmiképpen nem feketén.
Tálalás:
burgonyapüré és fejes saláta vagy jégsaláta illik hozzá a legjobban.

Tanácsok:
Több személynek készítve kicsit hosszadalmas,de megéri,föleg a pikáns ízek kedvelöinek.
Nálunk családi kedvenc.
Jó étvágyat hozzá!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: kovácserika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ropogós csirkemellcsíkok » Mustáros sertéstarja » Spárgás-mustáros marhasült » Mustáros karajpecsenye
» Mustáros marhaszelet » Mustáros halfilé » Mustáros tepsis tarja » Mustáros-tejfölös karaj
» Mustáros csirkecomb » Mustáros karajszeletek » Egyben sült mustáros karaj » Mustáros-Erős Pistás hús
» Mustáros uborkamártás » Mézes mustáros csirke... » Tejszínes mustáros karaj » Mustáros kéregben sült hal


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.