Tutireceptek.hu fejléc

Citromos csirkeleves gombával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 csirkeaprólék máj nélkül (50 dkg),
20 dkg gomba,
1 dl tejföl,
5 dkg cérnametélt,
1 tk. reszelt citromhéj,
só, bors, citromlé

Elkészítés:
A csirkeaprólékot megmossuk, másfél liter vízben, sóval, borssal megfőzzük, majd leszűrjük. A húst kicsontozzuk, és a nagyon apróra vágjuk. Visszatesszük a levesbe, beletesszük az apróra vágott gombát, beleszórjuk a citromhéjat, majd forrástól számított 10 percig főzzük. Ez után hozzáadjuk a cérnametéltet, ízesítjük citromlével, és készre főzzük.
Kevés, forrásban lévő levessel elkeverjük a tejfölt, majd a leveshez adjuk, még egyszer felforraljuk.


A receptet beküldte: bnedora


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos, szögletes fánk » Citromos mimóza » Citromos tej » Paleo citromos szelet
» Túrós-citromos torta » Párolt káposzta gombával » Citromos torta » Citromos csirkekrém leves
» Citromos rakottas » Bársonyos csirke gombával » Citromos keksztekercs » Fokhagymás omlett gombával
» Citromos kekszes » Citromos Mimóza szelet » Fincsi citromos krém » Citromos püspökkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.