Tutireceptek.hu fejléc

Citromos karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 citrom
1 citromfűág
1 rozmaringág
2 sertéskaraj
1 evőkanál olaj
1 dkg vaj
1 szegfűszeg
csipetnyi gyömbér
3 gerezd fokhagyma
2 körtebefőtt (egész)
2 szelet baconszalonna
őrölt bors


Elkészítés:
A citromot felkarikázzuk, a citromfüvet apróra vágjuk. A forró olajban a húst megpirítjuk, majd megsózzuk. Ráöntünk 1 dl meleg vizet, belekeverjük a szegfűszeget, a rozmaringot, a gyömbért, a fokhagymát (héjastól!) és a citromkarikákat, majd lefedve 25 percig pároljuk. A körtebefőttet levével együtt felmelegítjük. A szalonnát csíkokra vágjuk, és teflonserpenyőben megpirítjuk. A hússzeleteket tányérokra osztjuk, mellétesszük a citromkarikákat, a fűszerekkel átitatott fokhagymát, a szalonnadarabokat meg a lecsöpögtetett körtéket. A főzőlevet 1 dl meleg vízzel elkeverjük, átpasszírozzuk, végül a húsra öntjük, és rögtön tálaljuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos máz sütikre » Gombás-májas rakott karaj » Citromos édesség » Citromos bárányszelet
» Citromos-mandulás muffin » Mustáros karajpecsenye » Töltött karaj » fokhagymás sült karaj
» 8 perces citromos pite » Epres-citromos csoda » Almás karaj » Citromos müzliital
» Finom citromos csoda » Citromos joghurt torta » Citromos torta » Baconos karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.