Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karaj burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 kg burgonya
20 dkg reszelt sajt
10 dkg bacon
1 kis pohár tejföl

bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában félig puhára főzzük.Főlés után meghámozzuk és karikára vágjuk. A karajt felszeleteljük , kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy mélyebb hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük a hozzávalókkal.
Alulra a szeletelt bacont, rá a burgonya felét, aztán a tejföllel elkevert reszelt sajt felét, majd a húst. Utána jön egy újabb réteg burgonya, és végül a maradék sajt. A tetejére fóliát teszünk, előmelegített sütőbe, tesszük és körülbelül 45 perc alatt megsütjük . Az utolsó 10-15 percre levesszük a fóliát. Akkor jó, ha a hús puha, a teteje pedig szép piros.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres karajcsíkok » Szilvás rakott palacsinta » Ananászos karajtekercs » Light rakott brokkoli
» Rakott húsos zöldség » Rakott spenót » Rakott tészta. » Rakott "szejtán"
» Gombás rakott csirkemell » Almás rakott zsemle » Túróval rakott puliszka » Fitt rakott káposzta
» Almás rakott kalács » Zsályás főtt karaj » Csirkés rakott krumpli » Rakott sertés hús


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.