Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karaj burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 kg burgonya
20 dkg reszelt sajt
10 dkg bacon
1 kis pohár tejföl

bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában félig puhára főzzük.Főlés után meghámozzuk és karikára vágjuk. A karajt felszeleteljük , kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy mélyebb hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük a hozzávalókkal.
Alulra a szeletelt bacont, rá a burgonya felét, aztán a tejföllel elkevert reszelt sajt felét, majd a húst. Utána jön egy újabb réteg burgonya, és végül a maradék sajt. A tetejére fóliát teszünk, előmelegített sütőbe, tesszük és körülbelül 45 perc alatt megsütjük . Az utolsó 10-15 percre levesszük a fóliát. Akkor jó, ha a hús puha, a teteje pedig szép piros.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos rakott karfiol 2 » Bajor rakott hús » Sajtos, sült karaj » Gombás rakott burgonya
» Sertéskaraj Erdészné módra » Gombával töltött karaj » Rakott hús tojással » Sonkával rakott galuska
» Rakott bolognai penne » Sütőtökös rakott brokkoli » Rakott sárgadinnye » Rakott krumpli Mesi módra
» Rakott szűzpecsenye » Rakott kumliiiiiiiii » Francia rakott burgonya » Rizses rakott zöldség


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.