Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karaj burgonyával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
1 kg burgonya
20 dkg reszelt sajt
10 dkg bacon
1 kis pohár tejföl

bors

Elkészítés:
A burgonyát héjában félig puhára főzzük.Főlés után meghámozzuk és karikára vágjuk. A karajt felszeleteljük , kissé kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk. Egy mélyebb hőálló tálat kivajazunk, és rétegezzük a hozzávalókkal.
Alulra a szeletelt bacont, rá a burgonya felét, aztán a tejföllel elkevert reszelt sajt felét, majd a húst. Utána jön egy újabb réteg burgonya, és végül a maradék sajt. A tetejére fóliát teszünk, előmelegített sütőbe, tesszük és körülbelül 45 perc alatt megsütjük . Az utolsó 10-15 percre levesszük a fóliát. Akkor jó, ha a hús puha, a teteje pedig szép piros.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Alföldi rakottas » Csokis-túrós rakott rétes » Tanyasi rakott csirke » Kanizsai rakott hús
» Magyaros rakott spagetti » Juhtúrós rakott csirke » Zsír nélküli rakott hús » Rakott sajtos pulyka
» Túróval rakott burgonya » Káposztával sült karaj » Tejszínes rakott zöldség » Gombás rakott karaj
» Tavaszi rakottas » Vajbabfőzelék burgonyával » Rakott zöldbab » Virslis rakott kelbimbó


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.