Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-ricottás tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg csavart tészta,
2 db citrom,
50 dkg ricotta,
1 dl extra szűz olívaolaj,
1 db chilipaprika, kimagozva és felkarikázva,
1 gerezd fokhagyma, megreszelve,
5 dkg parmezán, megreszelve,
só és frissen őrölt bors,
1 nagy csokor bazsalikom,
1 doboz koktélparadicsom.

Elkészítés:
Első lépésként bekapcsolom a sütőt 150 fokra, majd kifőzöm a tésztát. Amikor már csak néhány perc van hátra ahhoz, hogy a tésztacsavarok kellő puhá legyenek, nekiállok a mártás elkészítéséhez.

Egy nagy keverőtálba reszelem a citromok héját, majd belecsorgatom az egyik átszűrt levét is. Aztán jöhet sorban a többi hozzávaló is; a ricotta, az olívaolaj, a chilipaprika, a fokhagyma és végül a parmezán. A mártást sóval és borssal ízesítem, majd egy alapos keverés után a tálat beteszem az előmelegített sütőbe pár percre, hogy a mártás felmelegedjen.

Amíg a mártás melegszik, félbe vágom a koktélparadicsomokat.

Miután kivettem a tálat a sütőből, az ízes szószba keverem az idő közben kifőtt és lecsepegtetett tésztát, a paradicsom feleket és a nagyob darabokra tépkedett bazsalikomot.

Utolsó műveletként ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, ha kell.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás marhahúsos tészta » Tejszínes halas tészta » Rika gyors húsos tésztája » Sonkás karalábés tészta
» Tarka csirkés tészta » Rakott tejszínes tészta » Rakott-sajtos tészta » Sonkás-karfiolos tészta
» Kínai pirított tészta » Hóvégi tészta! » Hagymás mozzarellás tészta » Vatta tészta
» Tészta húsgombóccal » Tésztába göngyölt virsli » Káposztás tészta » Palacsintatészta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.