Tutireceptek.hu fejléc

Citromos-ricottás tészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg csavart tészta,
2 db citrom,
50 dkg ricotta,
1 dl extra szűz olívaolaj,
1 db chilipaprika, kimagozva és felkarikázva,
1 gerezd fokhagyma, megreszelve,
5 dkg parmezán, megreszelve,
só és frissen őrölt bors,
1 nagy csokor bazsalikom,
1 doboz koktélparadicsom.

Elkészítés:
Első lépésként bekapcsolom a sütőt 150 fokra, majd kifőzöm a tésztát. Amikor már csak néhány perc van hátra ahhoz, hogy a tésztacsavarok kellő puhá legyenek, nekiállok a mártás elkészítéséhez.

Egy nagy keverőtálba reszelem a citromok héját, majd belecsorgatom az egyik átszűrt levét is. Aztán jöhet sorban a többi hozzávaló is; a ricotta, az olívaolaj, a chilipaprika, a fokhagyma és végül a parmezán. A mártást sóval és borssal ízesítem, majd egy alapos keverés után a tálat beteszem az előmelegített sütőbe pár percre, hogy a mártás felmelegedjen.

Amíg a mártás melegszik, félbe vágom a koktélparadicsomokat.

Miután kivettem a tálat a sütőből, az ízes szószba keverem az idő közben kifőtt és lecsepegtetett tésztát, a paradicsom feleket és a nagyob darabokra tépkedett bazsalikomot.

Utolsó műveletként ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk, ha kell.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás tejszínes tészta » Húsos-gombás kagylótészta » Csirkés-fetás tészta » Mozarellás tésztasaláta
» Bortésztába burkolt szilva » Túrós tészta másképpen » Olaszos rakott tészta » Tésztában sült vagdalt
» Tonhalas tészta » Gombás-sajtos sült tészta » Eperkrém rétestésztában » Diós sült tészta
» Hamis túrós rakott tészta » Töltött olasz tésztahajók » Linzer tészta 2 » Párizsis tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.