Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csalamádéleves "macskajaj"-ra recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
félliteres üveg csalamádé, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1 csapott evõkanál liszt, cukor, só, õrölt bors ízlés szerint, késhegynyi füstízû só

Elkészítés:
A csalamádét leszûröm a levébõl és apróra vágom. A füstölt szalonnát apró kockára metélem és zsírját kisütöm, majd ráteszem a csalamádét. Fedõ alatt pár percig párolom, ezután ízesítem törött borssal és a füstízû sóval, majd ráöntök 8 dl vizet. Felforralom, megsózom, és a simára kevert lisztes-tejszínes tejföllel behabarom. Állandó keverés közben még egyszer felforralom, végül csöpp cukorral ízesítem. Forrón tálalom.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol (vagy karalábé)leves » Kapros-túrós cukkinileves » Jókai bableves » Raguleves ( 4 személyre)
» Májleves » Tárkonyos pulykaragu-leves » Fokhagyma krémleves 2. » Bárányaprólék-leves
» Meleg rumos meggyleves » Pikáns zellerleves » Suhantott leves » Frankfurti leves
» Gulyásleves » Brokkoli krémleves » Narancsos répakrémleves » Spárgakrémleves másként


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.