Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre
1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), 2 közepes nagyságú borízû alma, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál kristálycukor és liszt, só, késhegynyi õrölt fahéj, ízlés szerint törött fehér bors.

Elkészítés:
a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom.
A csirkeaprólékot puhára fõzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zamatos almás muffin » Almás-túrós diétás süti » Almás rizsfelfújt » Kavart almás
» Izgalmas krumpli » Mézes almás hab » Almás batyum » Almás krémes (Kata-féle)
» Tartalmas gombaleves » Almás sütike » Andland almás pite » Karacsonyi csudaalmas
» Gombóc almásan » Gyors almás » Kínai gombás csirkeleves » Almás túrófelfújt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.