Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre
1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), 2 közepes nagyságú borízû alma, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál kristálycukor és liszt, só, késhegynyi õrölt fahéj, ízlés szerint törött fehér bors.

Elkészítés:
a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom.
A csirkeaprólékot puhára fõzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkés-almás tésztasaláta » Almás krémes 2. » Fűszeres almás pite » Almás babapiskótás
» Kevert almás süti » Almás fahéjkocka » Almás süti 1 » Almás krémes Emyke módjára
» Tartalmas csokoládékrém » Tartalmas gombaleves » Marokkói csirkeleves » Almás csirkevagdalt
» Gombás-almás kacsaleves » Almás sült csirke » Almás-fahéjas ragacs » Gombóc almásan


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.