Tutireceptek.hu fejléc

Almás csirkeleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
4 személyre
1 csirkeaprólék májjal együtt (kb. 50 dkg), 2 közepes nagyságú borízû alma, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál kristálycukor és liszt, só, késhegynyi õrölt fahéj, ízlés szerint törött fehér bors.

Elkészítés:
a csirkeaprólékot megmosom és feldarabolom, majd a sóval együtt fazékba rakom. Ráöntök 8 deci vizet. Az almát megmosom, meghámozom, kicsumázom és szeletekre vagdalom.
A csirkeaprólékot puhára fõzöm. Az almaszeleteket 3 deci vízben cukorral és csöpp sóval 5 percig forralom, végül a liszttel simára kevert tejföllel behabarom. Jól kiforralom, fahéjjal ízesítem, majd a csirkeleveshez öntöm. Az egészet összeforralom.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás mákos pite » Almás-túrós kukorka » Almás zabpalacsinta » Csirkeleves gourmand módra
» Almás és túrós pite » Isteni almás pite » Almás-hagymás hal » Almas-túrós rizsfelfújt
» Almás kocka » Almás lepény » Almás palacsintatekercs » Egyszerű almás süti
» Almás répás kókuszgolyó » Almás-húsos káposztatál » Almás-fahéjas frissítő » Almás, vaníliakrémes süti


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.