Tutireceptek.hu fejléc

Piros leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 húsleveskocka
30 dkg (konzerv is lehet) cékla
4 paradicsom
1 citrom
1 evőkanál tejszínes tormakrém
2 gerezd fokhagyma
4 szem retek
2 evőkanál olaj
őrölt bors

Elkészítés:
A húsleveskockát fél liter vízben megfőzzük, és félretesszük, ha nyers céklát választottunk, meghámozzuk, és puhára főzzük, majd kockákra vágjuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, feldaraboljuk, majd robotgépben pürésítjük a céklával, a citrom levével, a tormakrémmel, a zúzott fokhagymával, és az olajjal. Ráöntjük a húslevest, sózzuk, borsozzuk, összemixeljük, hagyjuk lehűlni, majd néhány órára hűtőbe rakjuk. Hideg tányérokba merjük, és vékony retekszeleteket rakunk a tetejükre

Tanácsok:
Tálalás előtt kóstoljuk meg, mert a hűtés után esetleg több sót, borsot vagy citromlevet kíván.

Elkészítési idő: 35 perc
Kalóriatartalom: 101 kcal

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói smack leves » Pille könnyű tökleves » Fokhagymás csirkeleves » Frankfurti leves II.
» Húsvéti tojásleves » Sajtos brokkoli krémleves » Hagymaleves tejszínnel » Korhelyleves II.
» Burgonyaleves korianderrel » Egyszerű paradicsomleves » Csirkegombóc leves » Édeskömény krémleves
» Piros krémsajt » Fűszeres leves » Húsleves Rolanita módra » Ciprusi húsvéti leves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.