Weboldalunk egyes szolgáltatásainak és funkcióinak eléréséhez cookie-k használata szükséges. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csalánfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg zsenge, fiatal csalánlevél
10-12 db medvehagyma levél
3-4 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál liszt
cca. 3/4 liter tej
2-3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors

cukor

Elkészítés:
A csalánleveleket megmossuk, konyharuhába csavarva egyrészt leszikkasztjuk, másrészt megszüntetjük a csípősségét. Vékonyan felszeleteljük. A medvehagyma levelet is ugyanolyan vékonyan felszeleteljük. Az étolajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Beledobjuk az összevagdosott csalánt és medvehagyma levelet, majd addig pirítjuk, míg az egész össze nem esik. Akkor felöntjük hideg tejjel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele és addig főzzük, amíg teljesen puha lesz a csalán, ill. már nem érződik a lisztes íz.

Tanácsok:
Tetszés szerinti feltéttel tálalhatjuk: tükörtojás, bundás kenyér, ízlés és fantázia szerint.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes cukini főzelék » Spenót - Ahogy én csinálom » Brokkolifőzelék rizsliszttel » Karalábéfőzelék
» Vörös káposzta almával » Töltött káposzta e.e. módra » Tökfőzelék tavasziasan :) » Naon fini krumplifőzelék
» Paradicsomos borsófőzelék » Spenót » Tejszínes Endívia » Karfiolfőzelék egészségesen
» Szalonnás Zöldborsófőzelék » Szárazbab főzelék feltéttel. » Anna Sárga borsó főzelékje. » Krumplifőzelék Malbe módra


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.