Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csalánfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 kg zsenge, fiatal csalánlevél
10-12 db medvehagyma levél
3-4 evőkanál étolaj
3-4 evőkanál liszt
cca. 3/4 liter tej
2-3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint bors

cukor

Elkészítés:
A csalánleveleket megmossuk, konyharuhába csavarva egyrészt leszikkasztjuk, másrészt megszüntetjük a csípősségét. Vékonyan felszeleteljük. A medvehagyma levelet is ugyanolyan vékonyan felszeleteljük. Az étolajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk. Beledobjuk az összevagdosott csalánt és medvehagyma levelet, majd addig pirítjuk, míg az egész össze nem esik. Akkor felöntjük hideg tejjel, belenyomjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot teszünk bele és addig főzzük, amíg teljesen puha lesz a csalán, ill. már nem érződik a lisztes íz.

Tanácsok:
Tetszés szerinti feltéttel tálalhatjuk: tükörtojás, bundás kenyér, ízlés és fantázia szerint.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ízletes főzelék » Paradicsomos káposzta » Finom-főzelék - 90 naposhoz! » Salátafőzelék
» Paradicsomos burgonyafőzelék » Kelbimbófőzelék » Káposzta főzelék » Kapros patisszonfőzelék
» Fimo tökfőzelék » Spanyol burgonyafőzelék » Paradicsomos káposzta rizzsel » Anyu-féle sóska
» Tejfeles zöldbabfőzelék » Pikáns burgonyafőzelék » Céklafőzelékem » Kapormártás főtt húsokhoz


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.