Tutireceptek.hu fejléc

Tejfeles zöldbabfőzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
80 dkg zöldbab
2 evőkanál olaj
4 evőkanál liszt
1 dl 12 %-os tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika

fél cs. petrezselyemzöld

Elkészítés:
A megtisztított zöldbabot 2 cm hosszú darabokra vágjuk (vagy mirelitet használunk) és enyhén sós vízben feltesszük főni. Ízesítjük péppé zúzott fokhagymával. Zsemleszínű rántást készítünk, melyet finomra vágott petrezselyemzölddel és csipetnyi fűszerpaprikával ízesítünk. a főzeléket a rántással jól összeforraljuk és behabarjuk a tejföllel. Ízesíthetjük kevés ecettel. Ha pörkölttel fogyasztjuk együtt, a rántás helyett használhatunk tejfölös-lisztes habarást és kevés pörköltszafttal színesíthetjük a főzeléket.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfeles tepsis pulykamell » Tejfeles paprikás burgonya » Kapros zöldbabfőzelék » Zöldbabfőzelék
» Zöldbabfőzelék palócosan » Tejfeles meggyes süti... » Tejfeles gombás húsi » Tejfeles pogácsa
» Tejfeles halpaprikás » Tejfeles bárányragu » Tejfeles csirkemáj » Tészta tejfeles öntettel
» Kelkáposztafőzelék » Kapormártás főtt húsokhoz » Céklafőzelékem » Tojás mártás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.