Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefőzelék húsvarázzsal recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
1 db MAGGI Húsvarázs kocka,
20 dkg lencse,
1 közepes fej vöröshagyma,
4 db babérlevél,
1 l víz,
apróra vágott petrezselyemzöld,
1 nagy pohár tejföl,
2 dkg liszt.

Elkészítés:
A lencsét előző éjszaka beáztatjuk.
Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük vízzel, hogy jól ellepje. Rakjuk hozzá a vöröshagymát, a MAGGI Húsvarázs kockát és a babérleveleket ill. kevés császárszalonnát az íze miatt.
Lefedve az ételt, közepes lángon kb. 20 percig főzzük.
Közben a tejfölt csomómentesre kikeverjük a liszttel, majd ezzel a habarással besűrítjük a főzeléket. Összeforraljuk, majd a legvégén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Klasszikus lencsefőzelék » Extra lencsefőzelék » Lencsefőzelék 2 » Lencsefőzelék Ági módra
» Lencsefőzelék1. » Lencsefőzelék » Kelbimbó főzelék » Borsófőzelék másképp
» Borsos burgonyafőzelék » Paradicsomos borsófőzelék » Zabpelyhes spenót » Céklafőzelék csirkemellel
» Anyu-féle sóska » Sóska mártás » Anyu-féle zöldborsófőzelék » Sajtos újkrumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.