Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa update1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
30 dkg zabkorpa
2 tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
olivaolaj
édesítő


Elkészítés:
Az édesítőt belekeverem a langyos tejbe, plusz pici só, majd beleáztatom a mazsolát és a zabkorpát is. A fehérjékből kemény habot verek. Amikor a korpa megduzzadt (felszívta a tejet), hozzákeverem a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőbe olívaolajat spriccelek beleöntöm a massza egy részét és (egy lapáttal) kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
Kb 2 személyre elég az adag.

Tanácsok:
Nem szoktam folyamatosan kevergetni, csak az elején, amíg össze nem áll nagyobb darabokra...ilyenkor még ragacsos...majd ahogy elkezd "sülni" szép lassan szétjön kevergetés közben(de nem fontos folyamatosan kevergetni).

Minden egyes adag előtt olívaolajat spriccelek a serpenyőbe.

diétás lekvárral, vagy akármivel tálalható, én simán szoktam enni, az édesítőtől finom édes lesz, de ízlés kérdése


A receptet beküldte: Panna!!


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás-túrós muffin update1 » Tökös lecsó Update1 » Smarni (Császármorzsa) » Fahéjas elalvás Update1
» Update1 mákos süti » Update1 krémes süti » Update1 Mirinda-szelet » Sajtos sertéskaraj Update1
» Császármorzsa egyszerűen » Császármorzsa » Császármorzsa diétásan » Töltött karalábé (Update1)
» Székelykáposzta Update1 » Rakott káposzta Update1 » Puha Update1 mézeskalács » Császármorzsa 2:


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.