Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa update1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
30 dkg zabkorpa
2 tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
olivaolaj
édesítő


Elkészítés:
Az édesítőt belekeverem a langyos tejbe, plusz pici só, majd beleáztatom a mazsolát és a zabkorpát is. A fehérjékből kemény habot verek. Amikor a korpa megduzzadt (felszívta a tejet), hozzákeverem a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőbe olívaolajat spriccelek beleöntöm a massza egy részét és (egy lapáttal) kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
Kb 2 személyre elég az adag.

Tanácsok:
Nem szoktam folyamatosan kevergetni, csak az elején, amíg össze nem áll nagyobb darabokra...ilyenkor még ragacsos...majd ahogy elkezd "sülni" szép lassan szétjön kevergetés közben(de nem fontos folyamatosan kevergetni).

Minden egyes adag előtt olívaolajat spriccelek a serpenyőbe.

diétás lekvárral, vagy akármivel tálalható, én simán szoktam enni, az édesítőtől finom édes lesz, de ízlés kérdése


A receptet beküldte: Panna!!


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi császármorzsája » Császármorzsa 1 » Tepsis csirke Update1 » Fahéjas elalvás Update1
» Császármorzsa 2: » Update1 rakott padlizsán » Fokhagymás tarja Update1 » Császármorzsa Briell-módra
» Pizza darálthúsból Update1 » Muffin (update1) » Császármorzsa » Kókuszos kocka UPDATE1
» Túrógombóc (update1) » Egyszerű császármorzsa » Kávés madártej (Update1) » Gofri (Update1)


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.