| Császármorzsa update1 receptHozzávalók: 30 dkg zabkorpa 2 tojás 4,5 dl tej 5-10 dkg mazsola olivaolaj édesítő só Elkészítés: Az édesítőt belekeverem a langyos tejbe, plusz pici só, majd beleáztatom a mazsolát és a zabkorpát is. A fehérjékből kemény habot verek. Amikor a korpa megduzzadt (felszívta a tejet), hozzákeverem a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőbe olívaolajat spriccelek beleöntöm a massza egy részét és (egy lapáttal) kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. Kb 2 személyre elég az adag. Tanácsok: Nem szoktam folyamatosan kevergetni, csak az elején, amíg össze nem áll nagyobb darabokra...ilyenkor még ragacsos...majd ahogy elkezd "sülni" szép lassan szétjön kevergetés közben(de nem fontos folyamatosan kevergetni). Minden egyes adag előtt olívaolajat spriccelek a serpenyőbe. diétás lekvárral, vagy akármivel tálalható, én simán szoktam enni, az édesítőtől finom édes lesz, de ízlés kérdése A receptet beküldte: Panna!! Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |