Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa update1 recept

Kategória:


Hozzávalók:
30 dkg zabkorpa
2 tojás
4,5 dl tej
5-10 dkg mazsola
olivaolaj
édesítő


Elkészítés:
Az édesítőt belekeverem a langyos tejbe, plusz pici só, majd beleáztatom a mazsolát és a zabkorpát is. A fehérjékből kemény habot verek. Amikor a korpa megduzzadt (felszívta a tejet), hozzákeverem a tojássárgát és a habot is. Egy tágas serpenyőbe olívaolajat spriccelek beleöntöm a massza egy részét és (egy lapáttal) kevergesd, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.
Kb 2 személyre elég az adag.

Tanácsok:
Nem szoktam folyamatosan kevergetni, csak az elején, amíg össze nem áll nagyobb darabokra...ilyenkor még ragacsos...majd ahogy elkezd "sülni" szép lassan szétjön kevergetés közben(de nem fontos folyamatosan kevergetni).

Minden egyes adag előtt olívaolajat spriccelek a serpenyőbe.

diétás lekvárral, vagy akármivel tálalható, én simán szoktam enni, az édesítőtől finom édes lesz, de ízlés kérdése


A receptet beküldte: Panna!!


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Császármorzsa » Update1 rakott padlizsán » Smarni (Császármorzsa) » Update1 Mirinda-szelet
» Update1 pogácsa » Lángos (Update1) » Kókuszos kocka UPDATE1 » Fahéjas császármorzsa
» Update1 babapiskóta » Zabos palacsinta (Update1) » Párolt káposzta Update1 » Fokhagymás tarja Update1
» Gofri (Update1) » Rakott káposzta Update1 » Császármorzsa Briell-módra » Sajtos sertéskaraj Update1


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.