Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Császármorzsa 2: recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg búzadara
7, 5 dkg liszt
3 dl tej
3 tojás
10 dkg kristálycukor
2 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 ek vaj
porcukor
baracklekvár

Elkészítés:
A lisztet a tejjel és a búzadarával egy tálban elkeverjük alaposan, majd megközelítőleg 1 óráig állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát.
Mikor a dara már majdnem az összes tejet felszívta, a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra verjük, és hozzákeverjük a búzadaramasszához.
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszához forgatjuk óvatosan, hogy ne törjük meg.
Egy nagyobb tapadásmentes bevonatú serpenyőben felhevítjük a vajat, hozzáadjuk a masszát és fakanállal kevergetjük egész addig, míg morzsás állagúvá nem alakul.
Az elkészült császármorzsát tálra halmozzuk, meghintjük porcukorral, és házi készítésű baracklekvárral még melegen tálaljuk, és fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Császármorzsa egyszerűen » Császármorzsa Briell-módra » Egyszerű császármorzsa » Császármorzsa
» Meggyes császármorzsa » Fitt császármorzsa » Túrós császármorzsa » Császármorzsa 1
» Smarni (Császármorzsa) » Fahéjas császármorzsa » Bögrés császármorzsa » Kakaós császármorzsa
» Császármorzsa update1 » Joghurtos császármorzsa » Császármorzsa diétásan » Andi császármorzsája


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.