Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Császárné pogácsája recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg nyers, kicsontozott sertéshús,
30 dkg főtt burgonya,
5 dkg császárszalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 db egész tojás,
1 közepes nagyságú ecetes uborka,
fél dl tej,
4 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
1 késhegynyi őrölt gyömbér,
2-3 evőkanál finomliszt.

Elkészítés:
A sertéshúst, a meghámozott főtt burgonyát, a tisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát nagylyukú húsdarálón ledarálom, majd az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel. Annyi lisztet keverek hozzá, hogy formázható legyen a massza. Addig gyúrom, amíg az összes folyadékot felveszi.

Nedves kézzel pogácsákat formázok belőle és lisztben megmártva, kiolajozott tepsire rakom. Tetejét is megkenem az olajjal, és az előmelegített forró sütőben mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen köret és saláta illik hozzá.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: morris07


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mami pogácsája » Katica pogácsája » Andi elállós pogácsája » Anyósom túrós pogácsája
» Mindenki kedvenc pogácsája » Ircsi túrós pogácsája » Mártuska pogácsája » Vica sajtos pogácsája
» Andi krumplis pogácsája » Nagymamám cukros pogácsája » Edina sajtos pogácsája » Pici sajtos pogácsája
» Túróstészta túró nélkül » Olasz pizzatészta » Liszt isterc » Egyszerű lángos


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.