Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Császárné pogácsája recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
20 dkg nyers, kicsontozott sertéshús,
30 dkg főtt burgonya,
5 dkg császárszalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 db egész tojás,
1 közepes nagyságú ecetes uborka,
fél dl tej,
4 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
1 késhegynyi őrölt gyömbér,
2-3 evőkanál finomliszt.

Elkészítés:
A sertéshúst, a meghámozott főtt burgonyát, a tisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát nagylyukú húsdarálón ledarálom, majd az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel. Annyi lisztet keverek hozzá, hogy formázható legyen a massza. Addig gyúrom, amíg az összes folyadékot felveszi.

Nedves kézzel pogácsákat formázok belőle és lisztben megmártva, kiolajozott tepsire rakom. Tetejét is megkenem az olajjal, és az előmelegített forró sütőben mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen köret és saláta illik hozzá.

Elkészítési idő: 70 perc

A receptet beküldte: morris07


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Anyósom túrós pogácsája » Katica pogácsája » Mártuska pogácsája » Edina sajtos pogácsája
» Nagymamám cukros pogácsája » Andi elállós pogácsája » Mami pogácsája » Andi krumplis pogácsája
» Mindenki kedvenc pogácsája » Vica sajtos pogácsája » Ircsi túrós pogácsája » Pici sajtos pogácsája
» Csodasajtos. » Hamis sonkás rakott tészta » Káposztás tészta » Fõtt krumplikugli


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.