Tutireceptek.hu fejléc

Mártuska pogácsája recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1/2 kg liszt,

1 ráma,

2 db tojás,

1 csapott evőkanál só,

1 dl tej,

trappista sajt.

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben 2 kávéskanál cukorral megfuttatjuk.

A lisztet, a sót és a rámát elmorzsoljuk, majd a két tojást beleütjük, és a megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük, majd ráreszeljük a sajtot.Kiszaggatjuk,és meleg helyen addig kelesztjük, amíg duplájára nem nő. TEJFÖL NEM KELL BELE!!!!!!!!!

Ötlet: kiszaggatás után fel tenni a konyhazsekrény tetejére a melegre és ha elfelejted, akkor lesz a legjobb az íze.


A receptet beküldte: holdfény77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi elállós pogácsája » Andi krumplis pogácsája » Császárné pogácsája » Vica sajtos pogácsája
» Nagymamám cukros pogácsája » Pici sajtos pogácsája » Anyósom túrós pogácsája » Edina sajtos pogácsája
» Ircsi túrós pogácsája » Katica pogácsája » Mindenki kedvenc pogácsája » Mami pogácsája
» Vendégváró sóskifli » Sonkás-túrós kifli » Sajtos roló 2 » Sajtos grissini


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.