Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Mártuska pogácsája recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
1/2 kg liszt,

1 ráma,

2 db tojás,

1 csapott evőkanál só,

1 dl tej,

trappista sajt.

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben 2 kávéskanál cukorral megfuttatjuk.

A lisztet, a sót és a rámát elmorzsoljuk, majd a két tojást beleütjük, és a megfuttatott élesztővel jól összedolgozzuk. Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, felvert tojással megkenjük, majd ráreszeljük a sajtot.Kiszaggatjuk,és meleg helyen addig kelesztjük, amíg duplájára nem nő. TEJFÖL NEM KELL BELE!!!!!!!!!

Ötlet: kiszaggatás után fel tenni a konyhazsekrény tetejére a melegre és ha elfelejted, akkor lesz a legjobb az íze.


A receptet beküldte: holdfény77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi krumplis pogácsája » Katica pogácsája » Vica sajtos pogácsája » Mindenki kedvenc pogácsája
» Pici sajtos pogácsája » Ircsi túrós pogácsája » Anyósom túrós pogácsája » Edina sajtos pogácsája
» Császárné pogácsája » Nagymamám cukros pogácsája » Andi elállós pogácsája » Mami pogácsája
» Diós-pamezános keksz » Tepertős pogácsa kefírrel » Kandírozott narancshéj » Sajtos rudak (egyszerű)


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.