Tutireceptek.hu fejléc

Csípős lencseleves szilveszter utáni gyomorbántalomra recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
15 dkg lencse
10 dkg szalonna
1 fej hagyma
zsír vagy olaj
4-5 dkg liszt
csípős paprika ízlés szerint (legjobb a szárított)
2 gerezd fokhagyma
2 húsleveskocka
1 babérlevél

őrölt bors
petrezselyemzöld vagy zellerzöld

Elkészítés:
A lencsét válogatás után megmossuk,és főzés előtt 1-2 órával beáztatjuk.
A szalonnát felkockázzuk.
A hagymát,fokhagymát apróra vágjuk,felhevített zsiradékban világosra pirítjuk.Hozzátesszük a szalonnát,az apróra tört (vagy felkarikázott) csípős paprikát,és állandóan keverve megpirítjuk.Rászórjuk a lisztet,azzal még kicsit pirítjuk.Utána kb. 1-1,5 liter vízzel felöntjük, beletesszük a leszűrt lencsét,a leveskockát,sózzuk,borsozzuk.
Addig főzzük,míg a lencse megpuhul.Beleszórjuk a vágott petrezselyemzöldet,kicsit összeforraljuk.

Tanácsok:
Aki szereti,tejfölt is tehet a tetejére tálaláskor.
Friss,puha kenyérrel kiváló étel.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csípős spagetti » Kolbászos lencseleves » Csípős csirke » Csípős húspogácsa
» Csípős sült uborka » Csípős csirkemell csíkok » Egzotikus lencseleves » Csípős csirke nyárson
» Csípős húsgombóc » Csípős babos hús » Szilveszteri malacsült » Csípős falusi kocsonya
» Csípős saláta » Babos hús csípősen » Kínai csípős leves » Szilveszteri vodka-narancs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.