Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke joghurtban sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A csirke bármilyen, kedvünkre való részéből készíthetjük, akár egész csirkéből is.

1 kg csirke
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt (kefir)
1 dl jóféle olaj

bors

1 zöldpaprika, lehetőleg piros húsú
2 nagyobbacska paradicsom
többféle zöld fűszer

Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, paprikát, kinyomott magú paradicsomot alaposan összeturmixolom (a forgókéses aprító is remek hozzá) az olajjal és a joghurttal. A friss zöld fűszereket és a sót is beledobom. Kefirrel készítve kicsit markánsabb, savanykásabb lesz. Előfordul, hogy a paradicsom nagyon savanyú, ilyenkor egy késhegnyi cukorral lágyíthatunk az ízén. Ebbe a maszatba beleforgatom a csirkét, és jól lezárva beteszem a hűtőbe. Másnap tepsibe rendezem és rátöltöm a páclevet is. Először fél órát sütöm 150 fokon, majd ha már kezd puhulni, felhúzom 180 fokra, hogy a végére rásüljön a kence, kis színt kapjon a teteje.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Angol csirkesaláta » Lencse csőben sütve » Csirkemell citrommártásban » Kókuszos csirkecomb
» Füstöltsajtos csirkemell » Zöldséges-tejszínes csirke » Mélysütött mandulás csirke » Mártásban sült csirke
» Keleties csirkehúsleves » Currys csirke » Rokfortos csirkecomb » Jaffai csirke
» Napsugár csirkemell » Tavaszi csirke » Torjai májszelet sütve » Csirketorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.