Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirke joghurtban sütve recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A csirke bármilyen, kedvünkre való részéből készíthetjük, akár egész csirkéből is.

1 kg csirke
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 dl joghurt (kefir)
1 dl jóféle olaj

bors

1 zöldpaprika, lehetőleg piros húsú
2 nagyobbacska paradicsom
többféle zöld fűszer

Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, paprikát, kinyomott magú paradicsomot alaposan összeturmixolom (a forgókéses aprító is remek hozzá) az olajjal és a joghurttal. A friss zöld fűszereket és a sót is beledobom. Kefirrel készítve kicsit markánsabb, savanykásabb lesz. Előfordul, hogy a paradicsom nagyon savanyú, ilyenkor egy késhegnyi cukorral lágyíthatunk az ízén. Ebbe a maszatba beleforgatom a csirkét, és jól lezárva beteszem a hűtőbe. Másnap tepsibe rendezem és rátöltöm a páclevet is. Először fél órát sütöm 150 fokon, majd ha már kezd puhulni, felhúzom 180 fokra, hogy a végére rásüljön a kence, kis színt kapjon a teteje.


A receptet beküldte: marcipanbaba 34


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros-juhtúrós csirke » Csirkemáj tejben párolva » Savanyú csirkezúza » Fűszeres tésztás csirke
» Zöldséges rakott csirke » Ínyenc sajtos csirke » 40 fokhagymás csirke » Céklafőzelék csirkemellel
» Fincsi csirke » Egyszerű rakott csirkemell » Tejszínes csirkemell » Zöldbabos csirkesaláta
» Csirke idényzöldséggel » Debreceni csirkemell » Tavaszi tepsis csirke » Tepsis csirkecsoda


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.