Tutireceptek.hu fejléc

Csirkebrassói recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Fél dl olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
60dk csirkecombfilé
só, őrölt bors
1 zöldpaprika
2 paradicsom
80dk tisztított burgonya
4dl olaj a sütéshez
fél csokor petrezselyem
2 szál friss bazsalikom
1 szál friss zsálya

Elkészítés:
A forró olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kockákra darabolt csirkecombfilét. Erős tűzön, állandóan kevergetve fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk. 1dl vizet öntünk alá., és addig pároljuk, amíg a csirkehús megpuhul, és a szaftja besürüsödik. Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, majd jól összeforgatjuk. A kockákra vágott burgonyát a forró olajban pirosra sütjük, lecsepegtetjük, majd a brassói húshoz adjuk, éa megszórjuk aprított petrezselyemmel, bazsalikommal és zsályával.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi csirkebrassói » Palacsintába bújt csirke » Mandarinos csirkemell » Fűszeres tepsis csirke
» Tejfeles gombás húsi » Gombás-sajtos karaj » Póréhagymás-gombás ragu » Karajtekercs 2
» Lecsós csirkemáj2 » "Fini husi" » Baromfimell gazdagon » Céklás húspogácsa
» Mandulás csirke » Mennyei fantázia ( finom ) » Zsályás csirkenyársak » Virslitokány


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.