Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fasírt borjúból recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
18 szelet bacon
1 evőkanál olívaolaj
1 db vöröhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 kiskanál édesköménymag
7 dkg zsemlemorzsa
0.6 dl tej
2 evőkanál friss rozmaring
1 evőkanál dijoni mustár
2 db tojás
40 dkg darált sertéshús
40 dkg darált borjúhús
só, frissen őrölt bors

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kenyérsütő formát kibélelünk baconszeletekkel úgy, hogy a szeletek némileg fedjék egymást.

Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát az édesköménymaggal együtt az olívaolajban 4-5 perc alatt puhára pároljuk, majd félretesszük hűlni.

A zsemlemorzsát 5 percre a tejbe áztatjuk, majd hozzáadjuk a hagymás keveréket, a rozmaringot, a mustárt, a tojást és a kétféle darált húst. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan összedolgozzuk.

A masszát a sütőformába kanalazzuk, és 40-45 perc alatt teljesen átsütjük.

A húskenyeret a sütőformából óvatosan egy tepsibe fordítjuk, és 15 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a bacon is megpiruljon.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkefasírt » Olaszos göngyölt fasírt » Szegényfasírt » Fasírt sajttal
» Köles fasirt » Zöldségfasírt » Fasírt lencséből » Zöldség fasírt
» Petrezselymes hamis fasírt » Omlós fasírt » Brokkolifasírt » Csirkemáj-fasírt
» Fasírt muffinok » Amerikai fasírt » Fasírt leveles tésztában » Hó végi borsófasírt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.