Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb pékné módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:
80 dkg burgonya,
só,
15 dkg húsos füstölt szalonna,
4 nagy csirkecomb,
grill- vagy flekkenfűszer,
50 dkg aprószemű vöröshagyma

Elkészítés:
A krumplit sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a felével kibélelünk egy nagy, mély tűzálló tálat, és a burgonyát beleterítjük. A csirkecombokat megtisztítjuk, grill- vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük és a krumplira fektetjük. A hagymát meghámozzuk és egészben vagy félbevágva a combok köré rakjuk. A maradék szalonnaszeleteket a hagymára fektetjük. 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, közben a tál tartalma a légkeveréssel egyenletesen megpirul. Akkor jó, ha a csirke bőre és a hagyma egyaránt szép barnára sült.
A tűzálló tálban visszük asztalra, és ecetes savanyúsággal kínáljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tiramisu Anikó módra » Diós piskóta Kissné módra » Tejszínes hús Kati módra » Huspastetom Maris modra
» Banankenyer Maris modra » Csirkeszárny Orly módra » Csirke jóasszony módra. » Tofu molnárné módra
» Házi joghurt Marcsi módra » Lecsó nápolyi módra » Duplahagymás csirkecomb » Muffin cukrász módra
» Csirkecomb római tálban » Tartáros csirkecombok » Töltött tök Nóci módra » Aranygaluska Anikó módra


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.