Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb pékné módra recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre:
80 dkg burgonya,
só,
15 dkg húsos füstölt szalonna,
4 nagy csirkecomb,
grill- vagy flekkenfűszer,
50 dkg aprószemű vöröshagyma

Elkészítés:
A krumplit sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük, meghámozzuk, majd karikákra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a felével kibélelünk egy nagy, mély tűzálló tálat, és a burgonyát beleterítjük. A csirkecombokat megtisztítjuk, grill- vagy flekkenfűszerrel bedörzsöljük és a krumplira fektetjük. A hagymát meghámozzuk és egészben vagy félbevágva a combok köré rakjuk. A maradék szalonnaszeleteket a hagymára fektetjük. 200 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük, közben a tál tartalma a légkeveréssel egyenletesen megpirul. Akkor jó, ha a csirke bőre és a hagyma egyaránt szép barnára sült.
A tűzálló tálban visszük asztalra, és ecetes savanyúsággal kínáljuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brownies Maris módra » Csirkemell Mérő módra » Nap és éj ÉNÉNÉN módra » Gombaleves Tamás módra
» Cukkini leves Erzsi módra » Sült paprika Györgyi módra » Pulykamell Dubary módra » Gyümitorta Lívimodra
» Sajttorta Juditka módra » Szalagos fánk Ági módra » Sertéskaraj pásztor módra » Gombás csirkecomb
» Borsos csirkecomb » Diós süti Atkins módra » Ketchup Adél módra » Kongói lepény anyós módra


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.