Tutireceptek.hu fejléc

Pirogi/nagymamám módra/ recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/2kg burgonya
1/2kg liptoi túró
5 fej vöröshagyma
kb.1/2kg finomliszt
2dl tejföl
1db tojás
só,bors ,pirospaprika
olaj

Elkészítés:
Apróra vágjuk a vöröshagymát,majd megpirítjuk olajon,félretesszük.Megfőzzük a burgonyát,majd összetörjük.Kettéválasztjuk 2/3-1/3 arányban.A kevesebbikhez hozzákeverjük a túrót,kb.3 evőkanálnyit a vöröshagymából,sózzuk óvatosan, borsozzuk,és szórunk bele pirospaprikát.Ez lesz a töltelékünk.A maradék burgonyához hozzákeverjük a lisztet,tojást és gombóctésztához hasonló állagúra gyúrjuk.Kinyújtjuk fél cm vékonyságúra,10cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.Megtöltjük a töltelékkel,félbehajtjuk,elnyomkodjuk a félköríves oldalakat és sós,forró vízben kifőzzük.Kiszedjük,lecsöpögtetjük,megforgatjuk a pirított hagymában és forrón,tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: zizibogyó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én kedvenc rakott krumplim » Orman Kebab ( török étel) » Csirkemáj másként » Sonkás rakott burgonya
» Sonkás fészek » Karfiolos húsos tarhonya » Mártásban sült csirke » Cukkinis finomság
» Cságógulyás 1946-ból » Sztrapacska2 » Majorannás csirke » Balázska rakottas
» Camamber sajt rántva » Sült gombóc (Ördögpirula ) » Savanyú káposztás borda » Dödölle 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.