Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pirogi/nagymamám módra/ recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1/2kg burgonya
1/2kg liptoi túró
5 fej vöröshagyma
kb.1/2kg finomliszt
2dl tejföl
1db tojás
só,bors ,pirospaprika
olaj

Elkészítés:
Apróra vágjuk a vöröshagymát,majd megpirítjuk olajon,félretesszük.Megfőzzük a burgonyát,majd összetörjük.Kettéválasztjuk 2/3-1/3 arányban.A kevesebbikhez hozzákeverjük a túrót,kb.3 evőkanálnyit a vöröshagymából,sózzuk óvatosan, borsozzuk,és szórunk bele pirospaprikát.Ez lesz a töltelékünk.A maradék burgonyához hozzákeverjük a lisztet,tojást és gombóctésztához hasonló állagúra gyúrjuk.Kinyújtjuk fél cm vékonyságúra,10cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle.Megtöltjük a töltelékkel,félbehajtjuk,elnyomkodjuk a félköríves oldalakat és sós,forró vízben kifőzzük.Kiszedjük,lecsöpögtetjük,megforgatjuk a pirított hagymában és forrón,tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: zizibogyó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes rakott zöldség » Vargányaragu tésztával » Rakott krumpli kicsit másképp » Kapros csirke
» Sütőben sült spenótos árpa » .Borókabogyós penne ginnel » Tarhonyáshusi » Toros káposzta
» Padlizsános penne » Egy egyszerű hétköznapi ebéd » Orman Kebab ( török étel) » Rántott-töltött kelkáposzta
» Rizses padlizsáncsónak » Zöldbabos burgonya » Sajttekercs (Nóri féle) » Savanyú káposztás borda


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.