Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecombok Imre gusztusa szerint v1.1 recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
E recept 4 személyre szól:
4 db (vagy létszámfüggően több, kevesebb) egész csirkecomb
combonként 1-1 db zöldhagyma
2-3 db TV zöldpaprika méretüktől függően (ne kaliforniai, mert annak sem íze, sem bűze)
2-3 db érett (de nem túlzottan) paradicsom
őrölt FEKETEbors
őrölt majoránna
ízlés szerint só

Elkészítés:
A csirkecombok bőre alá 1-1 keresztben félbe vágott zöldhagymát (a zöld levélrész maradjon rajtuk, később rendkívül dekoratív) gyömöszölök, majd sóval, majorannával mindkét oldalát bedörzsölöm, a bőrös oldalát diszkréten megszórom
feketeborssal (nem túl sokkal, mert akkor annyi az ízharmóniának). A következő művelet végéig hagyom szegénykéimet pihenni.
Egy megfelelő méretű jénai tál aljára sűrűn, csíkokra vágott zöldpaprikát teszek a bőrükkel lefelé (ha valaki szereti a pikáns, enyhén csípős ételeket, legjobb az almazöld színű bácskai). A paprikacsíkok tetejére ráteszem a csirkecombokat, majd a gyönyörű combocskák tetejét beborítom karikára fölszeletelt paradicsommal.
A jénaira ráteszem a tetejét, majd irány a sütő. 15-20 perc alatt puhára párolódik. Ekkor leveszem a fedőt, és hagyom még egy picit pirulni.
Krumplipürével (talán csak ebben lehet némi szénhidrát) tálalom.

Tanácsok:
Figyelem! Semmi zsírozó, és locsoló nem kell hozzá, a zöldek és a combocskák ugyanis elég levet (inkább túl sokat) engednek.
Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: min. kcal
Szénhidráttartalom: minimális gramm
Zsírtartalom: minimális gramm

A receptet beküldte: szimre


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Narancsos csirkecombok » Banános csirkecombok » Almás csirkecombok » Pikáns csirkecombok
» Mákos guba szerintem » Boros csirkecombok » Szalagos fánk szerintem » Hamis rántott csirkecombok
» Sörben sült csirkecombok » Kaukázusi csirkecombok » Görög csirkecombok » Göngyölt csirkecombok
» Csirkecombok hagymaágyon » Baklava (szerintem) » Tejfölös csirkecombok » Bundáskenyér-szerintem


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.