Tutireceptek.hu fejléc

Boros csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirkecomb (vagy lehet csirkemell is)
8 szelet bacon

olaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
néhány gerezd fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkecombokat enyhén besózom, majd egyenként betekerem egy-egy szelet bacon szalonnába.Egy sütőtálat nagyon véknyan kikenek olajjal(éppen csak fényesre)és szépen egymás mellé fektetem benne a húsdarabokat. Közédobálom a fokhagymagerezdeket, majd alájuk öntöm a bort. Alufóliával letakarva sütőbe dugom a tálat, és kb. 1 órán át hagyom, hogy a hús jól átpuhuljon. Utána leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm a szalonnás combokat. A húst tálra szedem, és a visszamaradt pecsenyelevet egy serpenyőbe öntöm, és a tejföllel jól összeforralom. Tálaláskor ezzel a mártással öntöm nyakon a húsdarabokat.

Tanácsok:
Szerintem leginkább a krumplipüré, vagy a törtkrumpli illik hozzá.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros meggyleves » Vörösboros körte » Göngyölt csirkecombok » Ketchupos-fehérboros hús
» Bíboros kehely » Fehérboros gombamártás » Gombás-vörösboros gulyás » Boros kuglóf
» Lecsós-boros sertéspörkölt » Titokban sült csirkecombok » Majoránnás csirkecombok » Vörösboros puncs 2
» Vörösboros szederdzsem » Meggyleves vörösboros » Vörösboros hagymás tojás » Vörösboros máj


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.