Tutireceptek.hu fejléc

Boros csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirkecomb (vagy lehet csirkemell is)
8 szelet bacon

olaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
néhány gerezd fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkecombokat enyhén besózom, majd egyenként betekerem egy-egy szelet bacon szalonnába.Egy sütőtálat nagyon véknyan kikenek olajjal(éppen csak fényesre)és szépen egymás mellé fektetem benne a húsdarabokat. Közédobálom a fokhagymagerezdeket, majd alájuk öntöm a bort. Alufóliával letakarva sütőbe dugom a tálat, és kb. 1 órán át hagyom, hogy a hús jól átpuhuljon. Utána leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm a szalonnás combokat. A húst tálra szedem, és a visszamaradt pecsenyelevet egy serpenyőbe öntöm, és a tejföllel jól összeforralom. Tálaláskor ezzel a mártással öntöm nyakon a húsdarabokat.

Tanácsok:
Szerintem leginkább a krumplipüré, vagy a törtkrumpli illik hozzá.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bíboros kehely 2 » Vörösboros körte » Csomboros-lencsés káposzta » Marinált csirkecombok
» Boros pipi » Vörösboros csirke » Boros gyümölcskompót » Görög csirkecombok
» Vörösboros zúzapörkölt » Boros libapecsenye » Vörösboros gombapörkölt » Kaukázusi csirkecombok
» Vörösboros szőlőleves » Boros, kapros lazac » Vörösboros pontyfilé » Vörösboros málna sorbet


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.