Tutireceptek.hu fejléc

Boros csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirkecomb (vagy lehet csirkemell is)
8 szelet bacon

olaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
néhány gerezd fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkecombokat enyhén besózom, majd egyenként betekerem egy-egy szelet bacon szalonnába.Egy sütőtálat nagyon véknyan kikenek olajjal(éppen csak fényesre)és szépen egymás mellé fektetem benne a húsdarabokat. Közédobálom a fokhagymagerezdeket, majd alájuk öntöm a bort. Alufóliával letakarva sütőbe dugom a tálat, és kb. 1 órán át hagyom, hogy a hús jól átpuhuljon. Utána leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm a szalonnás combokat. A húst tálra szedem, és a visszamaradt pecsenyelevet egy serpenyőbe öntöm, és a tejföllel jól összeforralom. Tálaláskor ezzel a mártással öntöm nyakon a húsdarabokat.

Tanácsok:
Szerintem leginkább a krumplipüré, vagy a törtkrumpli illik hozzá.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros, kapros lazac » Vörösboros bodzabogyó íz » Majoránnás csirkecombok » Boros almatorta
» Vörösboros szilva » Pikáns csirkecombok » Boros, fűszeres báránysült » Dunántúli vörösboros karaj
» Vörösboros zúzapörkölt » Boros kuglóf » Fehérboros krémtorta » Göngyölt csirkecombok
» Boros körteleves » Vörösboros eperleves » Titokban sült csirkecombok » Boros sósrúd


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.