Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Boros csirkecombok recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirkecomb (vagy lehet csirkemell is)
8 szelet bacon

olaj
2 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
néhány gerezd fokhagyma ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkecombokat enyhén besózom, majd egyenként betekerem egy-egy szelet bacon szalonnába.Egy sütőtálat nagyon véknyan kikenek olajjal(éppen csak fényesre)és szépen egymás mellé fektetem benne a húsdarabokat. Közédobálom a fokhagymagerezdeket, majd alájuk öntöm a bort. Alufóliával letakarva sütőbe dugom a tálat, és kb. 1 órán át hagyom, hogy a hús jól átpuhuljon. Utána leveszem a fóliát, és szép pirosra sütöm a szalonnás combokat. A húst tálra szedem, és a visszamaradt pecsenyelevet egy serpenyőbe öntöm, és a tejföllel jól összeforralom. Tálaláskor ezzel a mártással öntöm nyakon a húsdarabokat.

Tanácsok:
Szerintem leginkább a krumplipüré, vagy a törtkrumpli illik hozzá.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös csirkecombok » Boros narancskrém torta » Boros szilva » Fehérboros limonádé
» Fehérboros-narancsos puncs » Fehérboros csirke » Kaukázusi csirkecombok » Csomboros-lencsés káposzta
» Vörösboros bodzabogyó íz » Mecseki boros csülök » Bundás csirkecombok » Görög csirkecombok
» Dunántúli vörösboros karaj » Vörösboros libamell » Boros, kapros lazac » Vörösboros máj


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.