Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkekocsonya recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 nagy csirke (kb. 1,5 kg)
1 kg csirkeláb
2 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 zeller
3-4 ecetes uborka
4 tojás
só, 1 kiskanál bors

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk és a csirkelábakkal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni.
Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús a csontról leválik.
A megtisztított zöldségeket egyórányi főzés után a húshoz adjuk. Ha megfőtt, kissé kihűtjük, a húst kiszedjük, kicsontozzuk, lebőrözzük, a levet vászonszűrőn keresztül leszűrjük.
A tojásokat keményre főzzük és az ecetes uborkával együtt szeletekre vágjuk.
Hosszúkás formákat folpackkal kibélelünk, kevés levet öntünk bele. Ha megdermedt, főtt tojással és uborkaszeletekkel szépen kirakjuk, elrendezzük rajta a húsdarabokat, majd fölöntjük a lével. Aki szereti, a hús közé a megfőtt zöldséget is beleteheti.
Legalább fél napig hűtőben dermesztjük, majd a formából kiborítva, felszeletelve tesszük tálra.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos zöldséges falatok » Tejszínes csirkemell jénaiban » Szűzérme zöldborsmártással » Oldalas másként
» Csavart csirke » Csirkemell barackosan » Finom fűszeres máj » Borsos sajtos csirkemell
» Marhahúspástétom » Borjúhússal töltött karalábé » Csirkemell császárok módjára » *Egy *az *egyben*
» KFC csirke » Acsai borzas szelet » Baconba csomagolt csirkecomb » Almás-sajtos kacsamell


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.