Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Körömpörkölt bográcsban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg bontott sertéscsülök,
3 db sertésköröm tisztítva, darabolva,
3 fakanálnyi sertészsír,
2 nagy fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 kiskanál csípős paprika (vagy egy cseresznyepaprika félbe vágva),
1 kiskanál őrölt fekete bors
2 dl vörösbor,
só szükség szerint

Elkészítés:
A megtisztított sertéslábakat, csülköt kiáztatjuk. A bográcsba zsírt teszünk, és a feldarabolt vöröshagymát világossárga színűre pirítjuk, kevés borsot és pirospaprikát szórunk bele. (Ha mindenki kedveli, csípős paprikát is tehetünk hozzá. ) Mindezt összekeverjük, és hozzáadjuk a feldarabolt sertéshúst. Vízzel felöntjük úgy, hogy bőségesen ellepje a bogrács tartalmát. Megsózzuk és előbb erős tűzön, majd lassú tűzön főzzük és közben az elpárolgott vizet pótoljuk addig, amíg a hús megpuhul. Ha a hús megfőtt, parázson pároljuk tovább, hogy a szaft sűrűsödjön. Ha megfelelőnek tarjuk hozzáadjuk a vörösbort és még kb 15 percig a tüzön tartjuk. Friss kenyérrel, idény savanyúsággal kínáljuk.


A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörgulyás bográcsban » Babgulyás bográcsban » Burgonyaleves bográcsban » Csülök pörkölt bográcsban
» Csülökpörkölt bográcsban » Betyár tarhonya bográcsban » Slambuc bográcsban » Alföldi leves bográcsban.
» Cukkinis lecsó bográcsban » Aratóleves bográcsban » Csülkös bab bográcsban » Gombapaprikás bográcsban
» Galyasági pacal bográcsban » Pásztortarhonya bográcsban » Magyaros körömpörkölt » Bugaci leves bográcsban


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.