Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkemáj pástétom recept

Kategória:
 Húsételek
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj
0,5 (jó:-)fej vöröshagyma (közepes fele)
1 kis gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanálnyi őrölt bors
1 mokkáskanálnyi majoranna
1 nagyobbacska alma (édeskés, pl. Gála)
2 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
só, mindenki szája íze szerint.

Elkészítés:
Durvára vágom a vörös- és fokhagymát, majd olívaolajon, valamint egy szeletke vajon megpirítom.
Hozzáadom a megtisztított csirkemájat, fűszerezem borssal, majorannával, és 3-4 percig néha megkeverve pirítom.
A megtisztított almát kockára vágva hozzáadom a májhoz, és kb. 15 perc alatt lefedve készre párolódik. Ezután még fedő nélkül 1-2 percig pirítom, végül megsózom.
Botmixerrel krémesítem, közben a maradék vajat is hozzákeverem.

Tanácsok:
A máj és az alma levét nem feltétlenül kell teljesen elpárologtatni pirításkor, ha kicsi marad rajta, könnyebb lesz a mixelés.

Pirítóshoz nagyszerű! Én a kenyeret is magam sütöm, előnyben részesítve a teljeskiőrlésű (bio)liszteket.

Saját recept, így elnézést kérek, hogy nem tudok adatokkal szolgálni a tápanyagokat illetően.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: Neske


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vendégváró színes pástétom » Sült csirkemáj » Egészségpástétom » Egyszerű tojáspástétom
» Pikáns pástétom » Baconbe tekert csirkemáj » Rakott csirkemáj » Libateperős pástétom
» Pástétom » Csirkemáj kínai módra » Csirkemájas csirkeszárny » Sertésszelet csirkemájjal
» Tölcséres csirkemáj » Krémsajt pástétom » Lyoni pástétomtekercs » Zsírban sült csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.