Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés csirkemáj recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szív nélkül),
15 dkg császárszalonna,
10 dkg gesztenyemassza,
kevés tej a csirkemáj áztatásához,
késhegynyi őrölt fekete bors és őrölt gyömbér,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
Előző nap annyi tejet öntök a csirkemájra, hogy éppen ellepje, majd letakarom és hűtőszekrényben tartom felhasználásig. Másnap a tejből kiveszem, lecsöpögtetem. A gesztenyemasszát kevés tejjel kenhetővé keverem, majd hozzáadom a gyömbért, a törött borsot és megsózom. A császárszalonnát nagy szeletekre, de a lehető legvékonyabbra vágom. Egy-egy szalonnaszeletet megkenek a gesztenyés krémmel és ráteszek egy májdarabot. Összetekerem, fogvájóval megtűzöm, majd grillsütő rácsára teszem a kis göngyölegeket. Addig sütöm, míg a szalonna ropogóssá válik, akkor megfordítom, és a másik oldalát is megsütöm. (Aláteszek egy tálcát, megrakom főtt, karikára vágott, sózott burgonyával, így az ízes pecsenyelé rásül, és a köret egyszerre készül el a májjal.) Sütőben is megsüthető, ám akkor elő kell melegíteni a sütőt. Salátát kínálok mellé.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemáj joghurtmártással » Rozmaringos csirkemáj » Gesztenyés habos torta » Csokis-gesztenyés szelet
» Gesztenyés diós szelet » Gesztenyés krémes » Gesztenyés tekercs 2. » Gesztenyés keksz
» Gesztenyés pulykatekercs » Gesztenyés, havas háztető. » Gesztenyés gyöngytyúkleves » Gesztenyés torta
» Narancsos csirkemáj » Hagymás-gombás csirkemáj » Gesztenyés bomba » Gesztenyés fatörzs


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.